Ga naar hoofdinhoud

Webinar over groeien met kennis van bedrijfscijfers


Financieel expert Martijn Wassink is één van de sprekers op het -gratis te volgen- webinar ‘Bouwen op je bedrijfscijfers’. Wassink begeleidt met zijn bedrijf Greyt, met 20 financieel specialisten in dienst, bedrijven met groeiambities.

Het webinar wordt aangeboden door Eisma Bouwmedia in samenwerking met Speedbooks Rapportage Software. Dat tweede bedrijf biedt software waarmee snel en eenvoudig inzichtelijk kan worden gemaakt hoe een bedrijf er financieel voorstaat. Konstantijn Mikes, development manager bij dat bedrijf, is de andere spreker op het webinar dat door Eisma-redacteur Koen Wieriks wordt gepresenteerd.

Goed financieel inzicht cruciaal

Om een bedrijf te laten groeien, is het belangrijk om over de juiste informatie te beschikken. Goed inzicht in bedrijfscijfers is cruciaal voor het voeren van financieel management. Een goede aanpak gekoppeld aan de juiste software biedt een uitstekende basis. Hoe u dat succesvol aanpakt komt uitgebreid aan bod in het webinar Bouwen op je bedrijfscijfers dat op donderdag 23 november wordt gehouden.

Goed financieel inzicht betekent meer dan alleen boekhouden. Bedrijfscijfers geven belanghebbenden van zowel binnen als buiten de organisatie inzage in hoe een bedrijf presteert. Maar hoe interpreteer je die cijfers en wat betekent dat uiteindelijk voor je bedrijfsvoering?

Met bedrijfscijfers goede keuzes maken

Martijn Wassink, oprichter van Greyt begeleidt samen met een team van ruim 20 ervaren CFO’s een groot aantal bedrijven met groeiambities. Het motto is: rust, overzicht en structuur. Om dat te realiseren is het essentieel om eerst naar de bedrijfscijfers te kijken. ‘Je zult nooit echte groei realiseren zonder een glashelder inzicht in je bedrijfscijfers. Je moet weten waar je bedrijf staat en werken met betrouwbare stuurinformatie anders is de kans te groot dat er verkeerde keuzes worden gemaakt. Hoeveel winst of verlies maak je per maand? Wat is je cashflow? Staan er schulden open? Weten hoe je onderneming nu presteert geeft je de mogelijkheid om ook nu actie te ondernemen. Beleid te maken.’

‘Winst is niet liquiditeit’

Konstantijn Mikes is als development manager nauw betrokken bij de ontwikkeling van Speedbooks Rapportage Software. Hij legt uit welke voordelen het gebruik van software biedt. ‘Winst betekent niet automatisch liquiditeit. Een bedrijf kan prachtige resultaten boeken, maar dit is wat anders dan liquiditeit. Liquiditeit is essentieel voor het voortbestaan van de onderneming.’

Het webinar vindt plaats op donderdag 23 november van 12.30 tot 13.30 uur.
Deelname aan het webinar is gratis. Inschrijven kan eenvoudig op de website van bouwmedia.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nieuwe zzp-wet kritisch onthaald


Naar archief >