Actueel

Vijf Nederlandse bedrijven op Akzo-shortlist

Vijf Nederlandse bedrijven staan op een shortlist van 21 internationale startups die mogen meedoen aan het Paint The Future-evenement van AkzoNobel. Zij krijgen de kans samen te werken met experts uit de sector én met Akzo om innovatieve oplossingen en duurzame kansen te realiseren voor de verf- en coatingindustrie.

Paint The Future – dat Akzo samen met partner KPMG organiseert – is van 14 tot 16 mei in Amsterdam. ‘We zijn opgetogen met de in totaal 160 inzendingen die we hebben ontvangen’, zegt Klaas Kruithof, Chief Technology Officer van AkzoNobel en voorzitter van de Paint The Future-jury. Hij hoopt op samenwerkingsverbanden die het bedrijf verder gaan brengen ‘dan we tot nu toe voor mogelijk hadden gehouden’.

Pigmenten van koffiedik

De 21 jonge ondernemers die zich bij Paint The Future presenteren, komen uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, China, Canada, Singapore en dus Nederland. Het gaat om de volgende vijf Nederlandse bedrijven:
• Alucha Recycling Technologies, dat afval verwerkt tot bio-oliën en mineralen;
• CaffeInk, dat duurzame donkere pigmenten produceert van koffiedik;
• Hoekmine BV, maakt milieuvriendelijke kleuren van biologische materialen;
• Octo, komt met digitale oplossingen voor inspecties met sensoren, drones en kunstmatige intelligentie;
• Qlayers, dat een geautomatiseerde printkop heeft ontwikkeld voor het coaten van grote oppervlakten onder alle weersomstandigheden.

Een jury met volgens Akzo expertise op het gebied van innovatie, digitale technologie, het bedrijfsleven, wetenschap, marketing, investeringen en klantervaring selecteert de startups met de meeste potentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.