Actueel

Trein verandert in ‘zilvervloot’

Foto: Facebook Wormerveer

Een wrang staaltje ‘vakwerk’ in Wormerveer. In de Noord-Hollandse plaats hebben vandalen afgelopen weekeinde een trein aan één zijde compleet zilver gespoten.

Het NS-voortuig was over een lengte van tientallen meters en verdeeld over acht treinstellen, van boven tot beneden, ‘in de lak gezet’. Deuren en ramen incluis. De NS heeft de trein naar een rangeerterrein gebracht om daar schoongemaakt te worden. Ook is de politie ingeseind.

De graffitispuiters zijn vermoedelijk bij de trein gekomen door een hek te forceren, schrijft het AD. Wat het kost om de trein graffiti-vrij te maken, zei een woordvoerder van de NS niet te weten. ‘Maar het kost nogal wat natuurlijk.’ De NS heeft vaker last van graffitispuiters, maar laat de treinen standaard schoonmaken.

Ook op Utrecht Centraal werd afgelopen dinsdag een trein gefotografeerd die voor een groot deel onder de verf zat. Het zou gaan om de intercity naar Den Haag. Een intercity met daarop exact dezelfde graffiti-patroon werd gisterenavond vastgelegd in Enschede. Onbekend is of het om dezelfde trein gaat, of dat er twee treinen met dezelfde beschildering door Nederland rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.