Actueel

Het onderhoud, zowel regulier als incidenteel, aan álle gebouwen, terreinen, wegen, bruggen, vaarwegen en gebouwen van de provincie Noord-Holland in het gebied Midden-Noord is voor tien jaar uitbesteed aan een combinatie van BAM, Engie Services en Krinkel.

De prvincie heeft zijn werkgebied in zeven van dit soort gebieden opgedeeld. Per gebied streeft het overheidsorgaan naar vergelijkbare contracten, om zo meer in een regiefunctie te komen en het assetmanagement aan marktpartijen over te laten. Het is het tweede gebiedscontract dat de provioncie afsluit. De samenwerking gaat zover dat de uitvoerende partijen de ‘leiding’ krijgen in het assetmanagement. In de woorden van Chris de Vries, directeur Beheer en Uitvoering van de provincie, die de samenwerking als een ‘tango’ omschreef: ‘Wij laten los en de combinatie gaat leiden. Wij hebben er vertrouwen in dat de combinatie dat goed zal doen.’

BAM is een beursgenoteerd bouwbedrijf dat ook al andere grote assetmanagementprojecten uitvoert, onder veel meer op Schiphol. Engie Services is een ingenieursbureau met de nadruk op duurzaamheidstransities, Krinkels is een een bedrijf dat gespecialiseerd is in groen- weg- en waterwegonderhoud.

Het gebied Midden-Noord betreft de gebieden West-Friesland en Alkmaar en omstreken. Het werkgebied beslaat veertien gemeentes, bevat ruim tweehonderd kilometer wegen, meer dan vijftig verkeersinstallaties, acht beweegbare kunstwerken, waaronder zeven bruggen en een sluis, en honderd vaste kunstwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *