Actueel

Thermoshield deel van duurzame oplossing

De temperatuur- en vochtregulerende verven van Thermoshield maakten deel uit van een project dat de All Electric Challenge van de Stichting Natuur en Milieu heeft gewonnen.  De eerste prijs werd gedeeld door twee inzenders: apparatenfarikant Vaillant en een samenwerkingsverband tussen ThermIQ (infraroodpanelen), Geas (installatie en zonnepanelen), CLAGE (elektrische warmwateroplossingen), BeNext (aansturing, monitoring en ‘smart home’) en ThermoShield (infrarood-reflecterende coating).

In de All Electric Challenge daagde Natuur & Milieu organisaties uit om een duurzaam, kwalitatief hoogwaardig en haalbaar alternatief te bieden voor aardgas. Natuur & Milieu wil op die manier de omschakeling naar elektrisch verwarmde huizen stimuleren. In de challenge werd gevraagd om een product of dienst te ontwikkelen waarbij een huishouden stap voor stap overgaat op ‘all electric’-verwarming.

Het samenwerkingsverband van onder andere ThermIQ en Geas kwam met een doordacht, haalbaar en betaalbaar plan voor de energietransitie. Daarin komen de partijen met onder andere een energiebesparing van maar liefst 35% en een doorlooptijd van slechts twee werkdagen voor de installatie van de gehele oplossing. De jury van de All Electric Challenge wees in het plan vooral de infraroodverwarming van ThermIQ aan als een aanjager van de energietransitie. ‘Dit is een echte gamechanger, waarmee ThermIQ en de andere samenwerkingspartijen bewijzen dat duurzaam en gasloos wonen niet duur of oncomfortabel hoeft te zijn’, aldus Ruud Koornstra, de Nationale Energiecommissaris en jurylid van de challenge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.