Nieuws

Symposium ‘Verantwoord Gevelonderhoud’

‘Praktijkwijzer Verantwoord Gevelonderhoud’ is de titel van een nieuwe publicatie van de SBR. Op 22 november wordt deze gepresenteerd tijdens een symposium in Amersfoort. Uitgangspunt is de praktijk.

“Wie behoefte heeft aan praktische handvatten voor duurzaam gevelonderhoud, mag het praktijksymposium ‘Verantwoord Gevelonderhoud’ niet missen.” Woorden van Johan Glorie, manager opleiding & innovatie bij het Verf Advies Centrum. Samen met Harm Jellema, directeur Jellema-advies, en onder begeleiding van Bas Hasselaar, projectleider van Stichting Bouw Research (SBR), schreef hij de ‘Praktijkwijzer Verantwoord Gevelonderhoud’.

Onderzoek

Deze publicatie is het resultaat van een onderzoek naar duurzaam vastgoedonderhoud dat beide auteurs hebben uitgevoerd in de periode november 2009 tot juli 2011. De kennis die is opgedaan tijdens het  onderzoek en bij de aanvang van 20 proefprojecten is in de praktijkwijzer samengebracht.

Praktijkwijzer

De Praktijkwijzer ‘Verantwoord Gevelonderhoud’ is een publicatie geworden bestemd voor woningcorporaties en onderhoudsbedrijven, maar kan uiteraard door meer organisaties worden gebruikt, zoals architecten, adviseurs en overheidsinstellingen. De aanbevelingen voor verantwoorde materiaalkeuzes kunnen tevens worden ingebracht in nieuwbouwplannen van vastgoed. De publicatie beperkt zich tot het onderhoud aan de buitengevels van woningen en gebouwen.

Praktijksymposium

Tijdens het symposium wordt er gesproken over de kansen die verantwoord gevelonderhoud biedt voor opdrachtgevers en opdrachtnemers. Dit wordt gekoppeld aan de praktijk van prestatie-eisen bij duurzaam vastgoedonderhoud. Er is tevens een beursplein en volop gelegenheid om te netwerken.

De sprekers op het symposium zijn: Michiel Haas (TU-Delft en Nibe), John Veerman (Stadgenoot),  Jochem Bagijn (Mens-Zeist), Arno Oldenmenger (De Woonplaats), Dick van der Geest (Gebr. van der Geest), Harm Jellema (Jellema Advies Vastgoedonderhoud) en Johan Glorie (Verf Advies Centrum). De dagvoorzitter is Alfred van den Bosch (De Alliantie)

Aanmelden

Het  praktijksymposium ‘Verantwoord Gevelonderhoud’ wordt van 13 tot 17 uur gehouden op donderdag 22 november.

Locatie is het Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 in Amersfoort. Kosten € 225,- per deelnemer (excl. 21 % BTW).

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven