Actueel

Subsidie voor Utrechtse rijksmonumenten

De provincie Utrecht besteedt in 2019 ruim 2,5 miljoen euro uit het fonds erfgoedparels aan de restauratie van 12 rijksmonumenten. De subsidie zal worden besteed aan onder andere schilder-, stuc- en voegwerk.

De volgende projecten krijgen subsidie: Kasteel Den Ham/Hamtoren (Utrecht/Vleuten), hoofdhuis van buitenplaats Wulperhorst (Zeist), Rooms-Katholieke Kerk van Cabauw (Lopik/Cabauw), beelden Petruskerk (Woerden), sterrenwacht bastion en stadsmuur (Utrecht) en postkantoor Neude (Utrecht).

De andere gehonoreerde projecten betreft de restauratie van enkele historische parken en tuinen. Bij het verlenen van subsidies uit het Fonds Erfgoedparels hanteert de provincie een aantal criteria, waarvan de belangrijkste zijn: de publieke toegankelijkheid en cofinanciering van de eigenaar.

Aanvragers van de subsidie uit het parelfonds konden gratis gebruik maken van een financieel keukentafelgesprek en een energiescan. Bij deze gesprekken worden de eigenaren geholpen bij het indienen van de aanvraag en gewezen op aanvullende financieringsmogelijkheden. Ook worden zij geadviseerd over energiebesparende maatregelen die toegepast kunnen worden bij de restauratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.