Nieuws

In de Top 10 van meest uitbestede klussen via Werkspot.nl stond bij de consument in 2013 buitenschilderwerk op de tweede en binnenschilderwerk op de derde plaats. De minst populaire doe-het-zelf klus was pleisterwerk en stuken. Dat blijkt uit onderzoek van Werkspot.nl.

De online marktplaats voor alle klussen in en om het huis stelde de Top 10 samen, op basis van eigen data (alle geplaatste klussen) in 2013. Uit eerder onderzoek van Werkspot.nl, naar houding en gedrag ten opzichte van het klussen, blijkt dat de helft van de Nederlanders (53%) in eerste instantie een professionele vakman inhuurt om een klus te voltooien, dit geldt vooral voor Nederlanders die ouder zijn dan 35 jaar.

Bij Werkspot.nl vindt men vakmannen voor alle klussen in en om het huis. Consumenten plaatsen een klus op de website waar vakmannen op reageren. Op basis van offertes en reviews over deze vakmannen beslist men wie in te huren. Met 200.000 geplaatste klussen per jaar en 8.500 aangesloten vakmannen, is Werkspot.nl marktleider in Nederland.

Mannen

Mannen vragen vaker een vakman aan voor een op te knappen klus dan vrouwen. 76% van de mannen zou bijvoorbeeld het aansluiten van de CV uitbesteden, ten opzichte van 22% van de vrouwen. Als het op vakmanschap aankomt hebben vrouwen het minst vertrouwen in hun eigen man als het om tuinaanleg gaat. 38% van de vrouwen besteed deze klus dan ook uit.

De top 10 meest uitbestede klussen van 2013

 1. Pleisterwerk en stuken
 2. Buitenschilderwerk
 3. Binnenschilderwerk
 4. Stuken en sierpleister
 5. Bestrating tuin
 6. CV
 7. Timmerwerken algemeen
 8. Tuinaanleg
 9. Badkamer verbouwen
 10. Tuin algemeen 

2 reacties op “‘Schilderwerk op een na meest uitbestede klus’

 1. Jan Smink schreef:

  Wat is het verschil met plaats 1 en plaats 4 ?

 2. peter schreef:

  toch leuk om te weten dat nederland zeker 8500 vakmannen telt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.