Actueel

Deze week nieuw op ons YouTube-kanaal SchildersVAKTV: Sergej Kirilov schildert met urushi, een verf die in Japan druppel voor druppel gewonnen wordt. En: de tweede vlog van Alger van Maaren: wat verandert er bij Facebook? En: het Spray Event van Sigma Coatings, op de racecircuits van Zandvoort en Zolder, trok grote belangstelling.

SchildersVAKTV publiceert sinds begin dit jaar wekelijks nieuwe video’s over de schildersbranche. Wie geen video wil missen kan het best ons kanaal op Youtube opzoeken en daar op ‘abonneren’ klikken en dan op het ‘bel’-icoontje. Je ontvangt dan steeds een berichtje als er een nieuwe video is.

Spray Event

Rond de duizend schilders togen vorige week naar de circuits van Zandvoort en Zolder (België) op uitnodiging van Sigma Coatings en WSB (leverancier van verfspuitapparatuur van Wagner en schuurmachines van Rupes). Daar ontvingen ze een uitgebreid scholingsprogramma over verfspuiten en alles wat daar bij komt kijken. En ze reden een rondje in snelle sportauto’s.

Sergej Kirilov werkt juist heel langzaam. Hij schildert met speciale kwastjes objecten voor kunstenaars, designers en ontwerpers van luxe jachten. Eén werkstuk kan wel 90 lagen urushi- verf krijgen. Deze verf, gewonnen uit de urushi-boom, droogt alleen bij  hoge luchtvochtigheid, en doet daar soms maanden over. Kirilov, die zelf tal van bijzondere afwerkingen verzint, met zilverpoeder, bladgoud, pigmenten, neemt in mei deel aan de Salon 2018 in Leeuwarden.

Alger van Maaren vertelt in zijn tweede vlog in de serie ‘sociale media voor schildersbedrijven’ over de veranderingen bij Facebook. Het Amerikaanse elektronische vriendenboek heeft veel kritiek gekregen rond de Amerikaanse verkiezingen en wil terug naar de basis: een uitwisseling van persoonlijke berichten. Wat kun je daarmee als je het medium wilt gebruiken om klanten te vinden? Alger legt het uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.