Actueel

Samenwerking Nimeto en BNS Crisp

21-03-2019

Mbo-vakschool Nimeto gaat vanaf het komend schooljaar een strategische samenwerking aan met de Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten (BNS) Crisp.

Doel is een nog betere brug te bouwen tussen het onderwijs en de dagelijkse praktijk. Aanleiding hiervoor is de wederzijdse behoefte om kennis uit te wisselen en van elkaar te leren. Kruisbestuiving tussen de verschillende generaties, om zo het vak van stylist in de meest brede zin van het woord verder te ontwikkelen.

BNS Crisp heeft op dit moment ruim 300 leden en zet in op groei. Naast de domeinen interieurstyling particulier en vastgoedstyling sinds 2019 ook actief in de interieurstyling zakelijke markt en groenstyling. Onder de regie van de ambassadeurs, worden alle disciplines bediend met een naadloze programmering. Door het partnerschap met Nimeto ontstaat een vijfde domein, het start-up domein.

De samenwerking is een mooie kans om bruggen te slaan tussen bestaande vakvaardigheden en nieuwe ontwikkelingen, aldus beide partijen. Carin Frijters, voorzitter BNS Crisp: “Deze vorm van bruggen bouwen met het onderwijs is belangrijk om de nieuwe generatie te voorzien van de juiste informatie en een netwerk uit de praktijk. Onze bestaande leden worden betrokken bij geheel nieuwe werkwijzen, die ontstaan door de veranderende markt. Kortom een win-win situatie voor het gehele vakgebied.”
 
Henk Vermeulen, voorzitter van het College van Bestuur van Nimeto: “Wij willen vakmensen afleveren die klaar zijn voor de toekomst. Dat betekent dat wij hen niet alleen qua kennis en vaardigheden opleiden maar hen het liefste ook met een relevant netwerk op de arbeidsmarkt zetten. De samenwerking met beroepsvereniging BNS Crisp levert deze extra mogelijkheid. Andersom kunnen de leden van de beroepsvereniging, als er behoefte is aan kennis en vaardigheden, een beroep doen op de mogelijkheden die bij ons op school beschikbaar zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.