Actueel

Het Rijksvastgoedbedrijf publiceert eind april een aanbesteding op TenderNed voor een raamovereenkomst voor projectmatig onderhoud en functionele aanpassingen aan gebouwen of de installaties in gebouwen.

Het gaat om verschillende Defensielocaties in Nederland voor een periode van vier jaar. En betreft projectmatige, multidisciplinaire werkzaamheden tot €1.500.000 voor het onderhoud aan een gebouw of de installaties in een gebouw. Het is de vierde aanbesteding van het Bundelingsprogramma onderhoud Defensie.

Op 14 juni 2018 organiseerde het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een marktconsultatie over aanbesteding onderhoud vastgoed Defensie. De aanbevelingen uit deze marktconsultatie, zijn gebundeld in een folder.

Voor deze derde aanbesteding doen men de volgende aanbevelingen aan het RVB:
Grote en kleine werken:
+ Besteed het vastgoed van Defensie en Rijk gezamenlijk aan in één aanbesteding, zodat een mix van beide portefeuilles ontstaat.
+ Besteed (micro)percelen aan die marktpartijen uit het MKB ook werkelijk aan kunnen (behapbaar).
+ Stel een nadere uitvraag binnen de raamovereenkomst in dialoog met de opdrachtnemer samen.

De opdracht is opgedeeld over de regio’s en in percelen onderverdeeld zodat marktpartijen uit het midden- en kleinbedrijf de behoefte kunnen invullen. Daarnaast is in de raamovereenkomst opgenomen om met contractpartijen in dialoog te gaan voordat er een prijsvoorstel komt.

De aanbevelingen op het gebied van Contractmanagement en -beheer zijn:
+ Besteed een contract aan dat gericht is op samenwerking, zowel tussen opdrachtnemer en het RVB, als tussen de opdrachtnemers onderling (MKB en grotere partijen).
+ Streef naar coöperatieve, dynamische contractvormen – in plaats van statisch directief – en heb tijdens de uitvoering van het contract oog voor datgene waar de praktijk om vraagt.
+ Werk proactief en gedurende de contractduur in gezamenlijkheid aan het voorkomen van incidenten en acteer transparant en op basis van vertrouwen in het oplossen ervan.

In het contract is opgenomen dat in de voorbereiding van de werkomschrijving de partijen deelnemen in dialooggesprekken met het RVB en de gebruiker. De verwachting is dat dit de samenwerking tussen de belanghebbenden zal stimuleren. Hiermee kunnen marktpartijen zich profileren. Bovendien bevordert dit ook de waardering en het vertrouwen onderling, denkt het RVB.

3 reacties op “Rijksvastgoedbedrijf zoekt onderhoudsbedrijven

  1. Lesley schreef:

    Ik wil mij als onderhoudsbedrijf graag er voor inschrijven

  2. Marcel versteeg schreef:

    Versteeg schilderwerken doet graag mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.