Nieuws

Radio SintLucas voor het goede doel

In het kader van 3FM Serious Request gaan zeven studenten van vakopleiding SintLucas vier dagen lang radio maken in een glazen huis binnen de school.

SintLucas, met vestigingen in Eindhoven en Boxtel, biedt onder andere de mbo-opleiding Decoratie- en restauratie­schilder aan. Radio SintLucas is van 3 tot en met 6 december te beluisteren en wordt gemaakt vanuit de vestiging Eindhoven.

Gedurende de week zullen er diverse gasten en artiesten langskomen. Daarnaast zullen studenten in en om het glazen huis van SintLucas artiesten, gasten en bezoekers interviewen.

Met de actie willen de studenten geld ophalen voor één van de Serious Request doelen: reanimatie in Nederland. Het doel is reanimatiecursussen te organiseren op scholen, bij sportclubs, wijkteams en in buurthuizen.

Daarnaast willen ze op zoveel mogelijk plaatsen AED’s (Automatische Externe Defibrillators) plaatsen om ervoor te zorgen dat hulpverleners ook de goede middelen hebben om direct in actie te komen en levens te redden.

Radio SintLucas wordt ook ondersteund door het Rode Kruis die ook langskomen bij SintLucas om meer te vertellen over reanimeren. Het initiatief wordt ook toegejuicht door 3FM.

Radio SintLucas is van maandag 3 december tot en met donderdag 6 december iedere dag vanaf 09.00 uur te beluisteren via het YouTube-kanaal van SintLucas

Leerlingen en studenten van SintLucas kunnen op school doneren (alleen met pin).  Volg Radio SintLucas ook via www.facebook.com/radiosintlucas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.