Actueel

Radartest latex met verrassende conclusies

5

Het Avro-Tros consumentenprogramma Radar testte onlangs een aantal muurverven, met name uit het consumentenkanaal. Dekkracht en verwerkbaarheid werden getest en de score werd afgezet tegen de prijs. Sikkens Alpha Projecttex kwam als beste koop uit de bus.

Er zat één schilderondernemer in het testpanel. John Bruers, van het gelijknamige bedrijf in Tilburg. Daarnaast waren de professionele klussers Dennis Mulder, werkzaam bij Gered Gereedschap, en Tamara Vrielink, klusvrouw te Amsterdam de testers van de zes voor consumenten te verkrijgen muurverven. Onder leiding van Teus van Toorn, vakdocent schilderen aan het Da Vinci College in Dordrecht, schilderden de panelleden elk zes wandjes met de verschillende verven. Ze noteerden hoe de verf verwerkte en hoe goed na droging de dekking was.

Even opvallend als de winnaar, Sikkens, niet per se een merk dat je in de bouwmarkt verwacht (volgens de presentatrice was de verf dan ook niet in een bouwmarkt gekocht) en de runner-up, Meister Polar van Hornbach, was de lage score van de Flexa Powerdek en de Histor Monodek. Deze muurverven scoorden een onvoldoende, net als de huismerkverf van Praxis (Perfection).

Op de site van radar zijn veel reacties te lezen. Onder andere veel van verontwaardigde tevreden Histor gebruikers. Veel reageerders wijzen er op dat ook de kleurechtheid en renigigbaarheid over langere tijd bij muurverven een belangrijke rol spelen, kwesties die in dit panelonderzoek niet zijn meegenomen.

5 reacties op “Radartest latex met verrassende conclusies

 1. Peter schreef:

  Als je een kwaliteits tex gewend bent , valt de histor en flexa enigzins tegen .. maar je kan geen appels met peren vergelijken .. zit hem ook wel in de prijs ..

 2. Schildersbedrijf Bults schreef:

  Goede tex moet je voor betalen. . Alle projecttexen zijn kwalitatief onder de maat voor particulier gebruik.
  Neem de alphatex die is super.

 3. Klus voor Kobus schreef:

  De test schiet zijn doel voorbij consumentenproducten kun je niet langs een professionele maatlat leggen. Budgetproducten zijn voor mensen met een smalle beurs aantrekkelijk.

 4. John schreef:

  Ja weinig verrassend denk ik dat Sikkens er als beste uit komt. Helaas is Sikkens een behoorlijk duur merk terwijl er blijkbaar toch echt wel merken zijn die ook een goed resultaat opleveren en een stuk goedkoper zijn. Mijn vraag is of men ook goede ervaringen heeft met het merk Veveo en dan met name de muurverf AC Plus van hun. Ik ken het merk totaal niet (maar dat zegt niet veel want ik ben geen professional) en kreeg laatst een offerte met deze genoemde verf. Ik ben dus benieuwd naar jullie reacties

 5. G schreef:

  Isolatie is van een meer belang. En hoe en wat en dankzij wie wel niet, vanwaar dat dan e.d. nog meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.