Actueel

PPG: plan AkzoNobel onvoldoende

De voornemens van AkzoNobel, gisteren bekend gemaakt op een aandeelhoudersvergadering in Londen, hebben PPG niet kunnen imponeren. In een statement laat het Amerikaanse bedrijf weten de aandeelhouders veel meer winst te kunnen leveren.

AkzoNobel presenteerde gisteren uitstekende cijfers over het afgelopen kwartaal en kondigde nu ook officieel het afstoten van de chemie-activiteiten aan. Een deel van de extra winst zou aan de aandeelhouders uitgekeerd worden.

PPG laat weten dat het ‘niets nieuws’ gehoord heeft. Het bedrijf wijst er op dat als haar overname doorgaat dat onmiddellijk cash oplevert voor verkopende aandeelhouders. Daarnaast wijst PPG vooral op de afgelopen 5 en 10 jaar waarin het bedrijf naar eigen zeggen heeft aangetoond ‘superieure winsten voor aandelen’ te hebben kunnen leveren.

Binnenkort wordt een nieuw bod van PPG verwacht op aandelen AkzoNobel. Aandeelhouders kunnen dan tegen de bekend gemaakte koers hun aandelen aan de Amerikanen verkopen. Zo hoopt PPG een meerderheidsbelang in het Nederlands-Britse concern te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *