Nieuws

Painting the Town-gegadigden bekend

Voor het project Painting the Town, het kunstproject van Nimeto Utrecht en de Gemeente Utrecht, zijn definitief drie kunstenaars en drie panden bekend.

 

Gevels in de Wulpstraat, de Maliesingel en de Mulderstraat zijn door de eigenaren ter beschikking gesteld om te worden opgenomen in de kunstroute. Uit alle enthousiaste inzendingen zijn drie kunstenaars gekozen om een ontwerp van een muurschildering te maken. JobJoris&Marieke, Menno Anker en Lotte van Laatum zijn de gekozen kunstenaars. De ontwerpfase zal in februari 2015 starten. De uitvoering vindt plaats in mei 2015.

 

Het project ‘Painting the Town’ is een samenwerking tussen Nimeto Utrecht en de Gemeente Utrecht. Aan de bestaande kunstroute door de stad worden nieuwe muurschilderingen toegevoegd of gerestaureerd. De nieuwe muurschilderingen in 2015 hebben als thema Grand Depart, Tour de France in Utrecht 2015. Dit historische evenement zal als levende herinnering in moderne muurschilderingen worden uitgevoerd.

 

Derdejaars studenten van de opleiding Specialist Restauratie en Decoratie zullen uit de gekozen ontwerpen een drietal muurschilderingen aanbrengen. Studenten van de opleiding Ruimtelijke Vormgeving zullen een app en een routeboekje voor de VVV ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.