Actueel

Meer bedrijven werken door tijdens de bouwvak

Bouwvak of niet, steeds meer bedrijven werken door tijdens de zomerperiode . Vergeleken met 2013 is nu bijna de helft van de bedrijven bereikbaar tijdens de bouwvak. In 2013 was dat nog maar een kwart. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy.

Op 20 juli is de bouwvak van start gegaan in Noord-Nederland, gevolgd door Midden-Nederland op 27 juli. Bouwbedrijven in Zuid-Nederland sluiten tenslotte hun deuren voor drie weken vanaf 3 augustus 2015. Vergeleken met 2013 werken sluiten echter steeds minder bedrijven volledig tijdens de bouwvak. Bijna de helft van de bedrijven is tegenwoordig bereikbaar in de bouwvak en werken door, in 2013 was dit nog maar een kwart.
bouwvak upc schildersvak.nl

Ondanks dat de officiële bouwvak midden jaren ’80 is afgeschaft hield het merendeel van de bedrijven in de bouwsector de bouwvak tot twee jaar geleden (grotendeels) in ere. Waar in 2013 de helft van bedrijven in de bouwsector zich hield aan de bouwvakperiode, is dat nu nog maar 28%. Daarnaast geeft bijna een kwart aan dat zij hun deuren sluiten, maar dat er altijd een aantal collega’s aan het werk zijn. Steeds vaker werken bedrijven dus door tijdens de vakantieperiode. De belangrijkste reden om door te werken is omdat het werk dit vereist en omdat de bouwvak volgens hen een achterhaald principe is terwijl tegenwoordig juist meer flexibiliteit vereist is.

Ondanks dat steeds minder bedrijven de bouwvak in stand houden, staan bedrijven niet negatief tegenover het concept. Ongeveer de helft vindt dat de bouwvak gehandhaafd moet worden, aangezien dit er voor zorgt dat projecten weer volledig opgestart kunnen worden zodra iedereen terug is, en dat er altijd een volledige bezetting is binnen het bedrijf zodat problemen met de planning voorkomen kunnen worden. Slechts een kwart van de bouwbedrijven vindt dat de bouwvak afgeschaft moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.