Nieuws

Stichting Pioneering start op 12 september met de achtste editie van de leergang Resultaatgericht Samenwerken in Onderhoud in Rijssen.

Deze leergang omvat acht lessen van vijf uur, is inmiddels een begrip geworden in de Oost-Nederland en wordt gevolgd door werknemers uit de bouw- en schildersbranche en vastgoedmedewerkers van corporaties, gemeenten en zorginstellingen.

De docenten zijn voornamelijk afkomstig uit het beroepenveld met aantoonbare ervaring op het gebied van Resultaatgerichte samenwerking in onderhoudstrajecten. Cursusleider is Glenn Stern, hoofddocent/onderzoeker bij Saxion en voorheen vele jaren manager technisch beheer van een woningcorporatie.

Ook deze keer zal corporatie de Woonplaats in Enschede weer een praktijkcase inbrengen. Bedrijven/werknemers die mee willen doen aan de cursus, kunnen zich aanmelden via Stichting Pioneering.

De stichting is een platform van kennis delen en ontwikkelen voor alle partijen in Overijssel en Gelderland, zodat nieuwe methodieken leiden tot een sterke marktpositie van de Oost-Nederlandse bouwsector.

De organisatie staat voor vernieuwing van technologie, van human capital en ondernemerschap. De bouw is, volgens de stichting, economisch gezien een belangrijke sector voor Oost-Nederland. Klimaatveranderingen vragen om bewuster gebruik van grondstoffen en het aanboren van schone energiebronnen, stelt de stichting.

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, maar wat kunnen of moeten we er mee? Deze tijd vraagt dan ook om slagvaardigheid en adequaat ondernemerschap. Stichting Pioneering stimuleert vernieuwend ondernemerschap in de bouw door innovatie in proces, product, technologie en door markt te creëren.

Pioneering is actief met haar diensten en innovatieprogramma’s in de volgende regio’s in Oost-Nederland: Twente, Noord West Overijssel (Zwolle e.o.), Salland, Stedendriehoek en de Achterhoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.