Actueel

Groene Pluim voor Lindhout

2

Familiebedrijf Lindhout schilder – vastgoedonderhoud uit Bergen op Zoom heeft de Groene Pluim ontvangen. De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) reikt deze prijs uit aan bedrijven die voorop lopen met MVO.

Uit handen van Peter van den Eijnden, bestuurslid BZW Bergen op Zoom en Yvonne Kammeijer, wethouder gemeente Bergen op Zoom ontving Gert-Jan Lindhout (foto)  de pluim. Het bedrijf loopt vooruit op de wettelijke regels voor Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), aldus BZW. Lindhout is, na Saver en Richoh, het derde bedrijf dat deze Pluim van de BZW ontvangt.

Grondige scan

Lindhout doorstond een grondige scan van een onafhankelijke accreditatiecommissie. Hierbij werd het bedrijf getoetst op de volgende doelen: bijdrage aan een economische groei en waardig werk voor iedereen, duurzame consumptie- en productieprocessen, bestrijding van klimaatverandering en actieve communicatie en kennisdeling over duurzaam ondernemen.

Vanzelfsprekend MVO

Uit het rapport bleek de intrinsieke motivatie van Lindhout om duurzaam te ondernemen. Het bedrijf ziet MVO als vanzelfsprekend. Dat uit zich onder meer door de investeringen in zonnepanelen, al ver voordat er subsidie was, en door de ledverlichting die is aangeschaft, waarvoor zij de toen geldende hoofdprijs voor betaalden. Onlangs namen ze, naast een Wajonger en een Statushouder, ook een 56-jarige werknemer aan waarvan ze er ‘zo nog maar tien’ willen, aldus eigenaar Gert-Jan Lindhout.

De eindconclusie van het juryrapport is zeer lovend: “Volgens de accreditatiecommissie ziet Lindhout bijna als vanzelfsprekend de voordelen die duurzaam ondernemen kan bieden. Zowel strategisch als organisatorisch wordt het goed opgezet. De medewerkers zijn daarbij eveneens betrokken. MVO steekt daardoor duidelijk uit (en substantieel) boven wat andere MKB-bedrijven doen.”

Global Goals

De Groene Pluim is een initiatief van BZW en ontstaan in West-Brabant om bedrijven te onderscheiden die behoren tot de koplopers van MVO. Hiermee dragen zij bij aan het bereiken van de Global Goals die de VN heeft opgesteld in 2015.

 

 

 

 

2 reacties op “Groene Pluim voor Lindhout

  1. CWW Herreijgers schreef:

    Gefeliciteerd met deze mooie erkenning.
    Altijd fijn om te merken dat ook onze collega’s bezig zijn met maatschappelijk en duurzaam ondernemen. Wij van Herreijgers schilderwerken zijn hier een groot voorstander van.

  2. Jan van Beekveld schreef:

    Weer een fijne stap in de vooruitgang van bedrijf Lindhout, gefeliciteerd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.