Ga naar hoofdinhoud

Fusie Bouwend Nederland en GBO rond


De leden van de Glasbrancheorganisatie (GBO) en het algemeen bestuur van Bouwend Nederland hebben deze week definitief ingestemd met een fusie tussen beide organisaties.

Daarmee worden de 165 leden van GBO lid van Bouwend Nederland en vormen zij de nieuwe vakgroep GBO. Bouwend Nederland heet hen van harte welkom en is verheugd over deze krachtenbundeling. De nieuwe leden zijn producenten van vlakglas, handelaren in bewerkt en onbewerkt vlakglas en glaszetters. 

Afgelopen maanden hebben GBO en Bouwend Nederland in goed overleg gezamenlijk het fusietraject doorlopen, uitmondend in de oprichting van de vakgroep GBO.

De nieuwe vakgroep sluit namens werkgevers de Glas-cao en houdt zich daarnaast onder meer bezig met technische regelgeving en promotie van het product glas. Door samen te gaan met Bouwend Nederland kan de vakgroep GBO op andere terreinen gebruik maken van de lobbykracht en kennis van Bouwend Nederland. 

Eén reactie op “Fusie Bouwend Nederland en GBO rond

  • Aalders

    Jammer, gemiste kans voor de schildersbranche. Beglazing en met name plaatsingsvoorschriften horen van nature bij de schilderswereld, waarbij ervaring tot het oplossen van problemen heeft geleid. Denk aan de neuslat, komt uit de schilderspen.
    In het duurzame onderhoud is met name plaatsing van belang als het gaat om koude bruggen en vochttransport.
    Nogmaals gemiste kans met grote gevolgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Evers & Evers Glas wint Inclusief Award

Bewust Veilig-dag trekt recordaantal deelnemers

Logchies in race voor Bouw en Infra Inclusief Award

VRN haalt 86.000 ton vlakglas op in 2023

Bedrijven Broers en Versteeg samen verder


Naar archief >