Actueel

Tour-muurschilderingen Utrecht klaar

De – op de Tour de France geënte – kunstroute ‘Painting the Town’ wordt zondag officieel geopend. Om 13.00 uur zal vanaf Nimeto Utrecht per fiets langs drie levensgrote muurschilderingen met het thema Grand Depart worden gereden.

In het bijzijn van de ontwerpers, de studenten die de muurschilderingen aanbrachten, de bewoners en andere (Tour)-liefhebbers zullen de muurschilderingen ‘Bon Voyage’, ‘Rietvelo’ en ‘Het Peloton’ feestelijk worden onthuld. Ter afsluiting zal rond 14.30u gezamenlijk getoast worden.

Painting the Town

De muurschilderingen over de Tour de France zijn het resultaat van het project Painting the Town, bedacht en uitgevoerd door mbo-vakschool Nimeto Utrecht. peinture

Het begon allemaal met aangeboden schildermaterialen. Docenten van de opleiding Specialist Restauratie en Decoratie vatten daarmee het plan op om muurschilderingen over de Tour de France als blijvende herinnering aan de al bestaande kunstroute in de stad toe te voegen.

Samenwerking werd gezocht met Utrechtse kunstenaars, bewoners en bedrijven.

Studenten van de opleiding Specialist Restauratie en Decoratie werkten de afgelopen maanden samen met de Utrechtse ontwerpers Job Joris & Marieke, Menno Anker en Lotte van Laatum.

Op de door bewoners beschikbaar gestelde panden schilderden zij drie levensgrote muurschilderingen als herinnering aan de Grand Départ 2015 met materialen beschikbaar gesteld door Histor Verf. painting the town 2

 Bij de start van de Kunstroute zal wethouder van Cultuur Margriet Jongerius het eerste boekje ‘Kunstgevels Utrecht, een route langs kunst op straat’ in ontvangst nemen. Dit boekje is vanaf 21 juni verkrijgbaar bij de VVV Utrecht.

 

painting the town 2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.