Nieuws

Duizendste ERA-flat bij Smits en ERA Contour

Met de ondertekening van een contract voor het groot onderhoud aan 392 woningen in Zwijndrecht bereikt ‘Team ERA’ het getal van duizend van dit soort woningen die gezamenlijk worden gerenoveerd.

Het Team ERA bestaat uit een samenwerking tussen Smits Vastgoedzorg en bouwbedrijf ERA Contour, een dochterbedrijf van TBI. De bedrijven werken samen in het groot onderhoud aan zogenaamde ‘ERA-flats’ waarvan er in de hele randstad in de jaren zestig en zeventig honderden zijn gebouwd.

In Zwijndrecht had A3 Architecten in opdracht van de eigenaar, corporatie Trivire, een plan voor modernisering van de gebouwen gemaakt: De entrees worden meer transparant en de plinten van de gebouwen worden aangepakt. Daarnaast komen er nieuwe galerijhekken.

Maar de onderhoudscombinatie kwam met veel verdergaande voorstellen. Nu wordt ook de isolatie van de woningen aangepakt, waarmee een forse energiebesparing gerealiseerd wordt en het wooncomfort voor bewoners wordt verhoogd. Daarnaast worden, afhankelijk van de huidige conditie, de keuken, de badkamer en het toilet vervangen. Verschillende installaties worden individueel en er komen nieuwe functies, zoals een videofoon.
De werkzaamheden starten in maart 2019 en zijn naar verwachting halverwege 2020 gereed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.