Nieuws

Dag van de Bewoner

Er is geen standaardformule voor bewonerscommunicatie tijdens verduurzamingstrajecten. Iedere bewoner is anders en vraagt een eigen aanpak. Daarom verdiept Renda zich op de ‘Dag van de Bewoner’ op 11 oktober in de identiteit van de huurder.

Tijdens deze dag, die plaatsvindt in  Krachtstation (Amerikalaan 199) te Utrecht, kunnen deelnemers zich verdiepen in de diversiteit van huurders. Dé bewoner bestaat namelijk niet, aldus organisator Renda (kennisnetwerk voor professionals in de sociale woningbouw).

Medewerking aan de Dag van de Bewoner verlenen Portaal, Mitros, Bo-Ex, WonenBreburg, Talen, Coen Hagedoorn, SOR, KnaapenGroep, Groene Huisvesters, Hostmanship en De Variabele.

Het event is bedoeld voor iedereen die een rol speelt in de communicatie tijdens verduurzamingstrajecten. Van bewonersbegeleider tot uitvoerder tot (product)adviseur. Juist samen kunnen ze de volgende stap zetten en de communicatie richting bewoners verbeteren.

Programma

Op het programma staat onder andere keynote speaker Erik Dannenberg, die jarenlang voor het Leger des Heils werkte. Zijn motto: ‘iedereen hoort erbij, iedereen doet er toe, iedereen kan meedoen.’ Zijn tip: durf af te wijken van het protocol.

Er vinden op de Dag van de Bewoner geen ellenlange presentaties waarbij je lekker achterover kunt leunen, maar interactieve deelsessies van corporaties, renovatiebedrijven en andere specialisten. Koplopers én partijen die zich kwetsbaar durven op te stellen in hun zoektocht naar de juiste formule.

Concrete handvatten hoe je verschillende doelgroepen zoals ouderen, mensen met psychische problemen en verslaafden, mee kunt nemen in renovatie en verduurzaming.

Het event wordt feestelijk afgesloten met de uitslag van de verkiezing voor meest betrokken bewoner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.