Actueel

Copperant sponsor Rembrandthuis

Verfmerk Copperant en Stichting Museum Het Rembrandthuis sloten op 6 juli een sponsorovereenkomst voor een periode van 3 jaar. Copperant stelt kosteloos producten en advies ter beschikking.

En dat treft, want het museum in het voormalige woonhuis van de 17-de-eeuwse kunstschilder Rembrandt in Amsterdam werkt aan een plan voor uitbreiding en vernieuwing van het museum. Daarbij is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Gebruik van duurzame verf is daar een onderdeel van. Copperant noemt zichzelf ‘de groenste verf van Nederland’ en heeft daar met biobased en lijnolieverfproducten ook veel reden toe.

Rembrandt va Rijn is de beroemdste Nederlandse 17-de-eeuwse ambachtelijke schilder en etser. Hij was ambachtelijk in zijn schilder- en etstechniek. Maar hij maakte ook zelf zijn verf door pigmenten met lijnolie tot verf te wrijven. Copperant Ycoleum is een traditionele sneldrogende lijnolie verfbeits die geschikt is voor monumenten als het Rembrandthuis en renovatiewerkzaamheden.

Tussen 1639 en 1658 heeft Rembrandt gewoond en gewerkt in het monumentale pand in het hart van Amsterdam, dat nu een museum is. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis uiterst zorgvuldig heringericht met meubels, kunst en voorwerpen uit die tijd. Het huis vertelt het verhaal van Rembrandt de mens, de kunstenaar, de leermeester, de verzamelaar, de ondernemer en de Amsterdammer. Het museum bezit een bijna complete collectie etsen van Rembrandt en ontwikkelt inspirerende tentoonstellingen over Rembrandt zelf, over zijn voorgangers, tijdgenoten en leerlingen. Tevens is het de plek waar het werk van hedendaagse kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door het werk van Rembrandt, wordt getoond.

Danny Rijken, sales manager van Copperant (links) en Lidewij Koekkoek, directeur van Museum Het Rembrandthuis tekenden het contract

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.