Nieuws

Biocidevrij bindmiddel met hulp van waterglas

Het Amerikaanse bedrijf Hexion, toeleverancier van de verfindustrie, komt met een nieuw, oplosmiddel- en biocidevrij bindmiddel. Dat is ontwikkeld door het Zwitserse bedrijf Vanora en bevat waterglas (natriumsilicaat).

Waterglas is een onder veel schilders wel bekend product. Het is een relatief goedkope stof om steenachtige ondergronden waterdicht te maken. Met toevoeging van wat pigment is het ook een manier om stenen gevels en geveldelen een uniforme uitstraling te geven.

Het Zwitserse bedrijf Vanora, gespecialiseerd in de ontwikkeling van onder andere bindmiddelen, combineert het waterglas met zijn hoge Ph-waarde met een gestabiliseerde hydrofobische polymeer, gemaak van vinyl ester waar het bedrijf een patent op heeft. De DXV 4229 dispersie die dat oplevert, en die nu door Hexion op de markt gebracht wordt, heeft daardoor geen biocides meer nodig om de verf die ervan gemaakt wordt te beschermen tegen de effecten van micro-organismen. Ook bevat het bindmiddel geen vluchtige organische stoffen.

Het nieuwe bindmiddel is volgens Hexion een goed antwoord op steeds strenger wordende, met name Europese, regelgeving tegen biociden in verf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.