Nieuws

Art-Decor wint NSVP met Villa Rams Woerthe

4

Villa Rams Woerthe in Steenwijk is uitgeroepen tot het meest bijzondere schildersproject van Nederland in 2013. Randolph Algera van Art-Decor nam dinsdagavond de juryprijs van de Nationale SchildersVakprijs in ontvangst. De Publieksprijs ging naar het project Jachthuis Sint Hubertus.

Onder het witsel op muren en plafonds van het gemeentehuis van Steenwijk komt sinds 1993 stukje bij beetje een geweldig ‘Gesamtkunstwerk’ vandaan. De villa, in 1899 in art-nouveau-stijl gebouwd in opdracht van de vermogende houthandelaar Tromp Meesters, werd door bekende schilders gedecoreerd en met rijke materialen gestoffeerd. De Heerenveense decoratie- en restauratieschilder Randolph Algera bracht alle elementen weer terug in originele staat, simuleerde zelfs en wint er de Nationale SchildersVakprijs 2013 mee.

Paleis Het Loo

De overall winnaar van de jaarlijkse strijd om het best geschilderde project van Nederland is op 12 november bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst, met meer dan honderd genodigden, op Paleis Het Loo. Daar zijn tevens, uit negen nominaties, de winnende projecten in de drie afzonderlijke categorieën bekendgemaakt.

Categorieën

Randolph Algera, wiens bedrijf Art-Decor in Heerenveen is gevestigd, wist eerder op de avond al met het project Villa Rams Woerthe beslag te leggen op de titel in de categorie Decoratie- en restauratieschilderwerk.

In de categorie Nieuwbouwschilderwerk won Schildersbedrijf Riemer Westland uit Huizen met het project Nautisch Kwartier in Huizen, een compleet nieuw gebouwd houten vissersdorp dat bijzonder goed en kundig is geschilderd.

Winnaar in de categorie Onderhoudsschilderwerk is Sibbing Schilderwerken in Den Haag met de gevel van een pand aan de Wagenstraat in Den Haag die, na te zijn ontdaan van een dik pakket aan verflagen, met milieuvriendelijke lijnolieverf is geschilderd.

De Publieksprijs ging naar Schildersbedrijf Wolters in Deventer en Schilders- en decoratiebedrijf Leo Scholten in Huissen voor hun minutieuze restauratiewerk aan Jachthuis Sint Hubertus in Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Winnaars_Nationale_SchildersvakPrijs_2013

Op de foto, in het midden de overall winnaar van de Nationale SchildersVakprijs 2013 (tevens in de categorie Restauratie- en decoratieschilderwerk), Randolph Algera van Art-Decor in Heerenveen. Hij wordt links geflankeerd door vader Jacques en zoon Arjan Riemer van Riemer Westland Schilders in Huizen (Categorie Nieuwbouwschilderwerk) en Hans Wolters van Schildersbedrijf Wolters in Deventer (Publieksprijs) en rechts  Leo Scholten van Schilders- en decoratiebedrijf Leo Scholten in Huissen (Publieksprijs). Uiterst rechts Mirella Sibbing van Sibbing Schilderwerken uit Den Haag (Categorie Onderhoudsschilderwerk).

Juryrapport

In het juryrapport behorende bij de categorie Decoratie- en restauratieschilderwerk, wordt al over project Villa Rams Woerthe gesteld:

‘Waar met zoveel inzet, gedurende zo lange tijd, met zoveel kennis van kunstgeschiedenis, stijlen en materialen en met zoveel vaardigheid aan een liefdevolle restauratie wordt gewerkt, bewijst zich de meester.’

De vakjury doet daar in het rapport bij de aanwijzing van Randolph Algera van Art-Decor als de overall winnaar nog een schepje bovenop:

‘Dit hele, lang lopende project is met veel gevoel, kennis en vaardigheid uitgevoerd op een niveau dat maar zelden in Nederland haalbaar is.’

Klik hier voor een fotocollage van de feestelijke prijsuitreiking van de Nationale SchildersVakprijs 2013 op Paleis Het Loo.

Van alle genomineerde en winnende projecten zijn filmpjes gemaakt, die te zien zijn op www.nationaleschildersvakprijs.nl

image005

De Nationale SchildersVakprijs 2013 is een initiatief van SchildersVakkrant, SchildersVak.nl en Eisma’s Schildersblad, uitgaven van Eisma Bouwmedia.

4 reacties op “Art-Decor wint NSVP met Villa Rams Woerthe

 1. Jelle Postma schreef:

  Randolph,geweldig knap gedaan!Van harte namens de Vakgroep Schilders Friesland.Ik zie je 2014 met Painterman Music & Art te Leeuwarden;waar schilders laten zien ,dat ze òòk in hun vrije tijd nog bijzondere talenten hebben!…net als jij.
  Top…man …! Jelle Postma

 2. Randolph Algera schreef:

  fryslan boppe zullen we maar zeggen.

 3. Arjan Riemer schreef:

  Van Harte gefeliciteerd.

  ontzettend gezellige avond gehad op Paleis het Loo.

  Arjan Riemer
  Riemer Westland

 4. Bastiaan Brand schreef:

  Wat was dat een grote eer en mooie overwinning. Ik hoop dat jullie met Sibbing Schilderwerken dit jaar ook weer in de prijzen vallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.