Actueel

AOV zwartboek voor Tweede Kamer-leden

1

‘Veel zzp’ers in de bouw kúnnen zich niet verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Ze worden botweg geweigerd door verzekeraars. Ze zijn met 45 al te oud. Of ze zijn niet gezond genoeg. Wie zich wel kan verzekeren, betaalt een torenhoge premie en wordt geconfronteerd met premieverhogingen van wel 30% tot 50% in vijf jaar tijd.’

‘Bovendien heeft hij geen enkele zekerheid dat de verzekering uitkeert wanneer hij er een beroep op doet.’ Dat alles zei voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw  vorige week bij de overhandiging van het zwartboek AOV “Verzekerd van armoede” aan leden van de Tweede Kamer. Zelfstandigen Bouw heeft het zwartboek samengesteld op basis van honderden klachten van leden.

Veel zzp’ers in de bouw kunnen hun rug of knieën niet meeverzekeren; vaak kunnen zij zich maar verzekeren tot hun 55e jaar. Verhoef: “Daarna stopt de verzekering en als iemand al een uitkering had, stopt die ook als hij 55 wordt. Daarna zoek je het maar uit tot je AOW-leeftijd.” Zelfstandigen Bouw ziet de laatste tijd ook steeds vaker dat mensen die een beroep doen op hun AOV geen uitkering krijgen omdat zij bij  het afsluiten van de verzekering vergeten hadden een bezoek aan een arts of fysiotherapeut te melden, aldus Verhoef.

“AOV dient een recht te zijn voor iedereen, ook voor zzp’ers”, hield Verhoef de Kamerleden voor. Hij riep hen op ervoor te zorgen dat iedereen die zich wil verzekeren dat ook op een fatsoenlijke wijze kan doen.

 

 

1 reactie op “AOV zwartboek voor Tweede Kamer-leden

  1. Rene schreef:

    Hallo
    Daarom ben ik naar het broodfonds gegaan
    Waarom hoor ik daar niemand over?
    Groet René Regts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.