Actueel

Anker Stuy lanceert Hydrolux-verfsysteem

Anker Stuy Verven heeft onder de naam Hydrolux een nieuw watergedragen verfsysteem voor de timmerindustrie ontwikkeld op basis van zogenoemde Tri-Cryl technologie. Een verf die inspeelt op procesoptimalisatie, zonder de kwaliteitseisen van het te behandelen houten gevelelement uit het oog te verliezen, aldus het bedrijf.

Het Hydrolux assortiment bestaat uit een lijn van primers, midcoats en eindlagen die verkrijgbaar zijn in verschillende glansgraden en te verspuiten zijn met alle gangbare spuitpistolen zowel airmix als airless. Het verfsysteem kenmerkt zich, volgens de fabrikant, door een uitstekende levensduur en is uitvoerig getest op diverse onderdelen, zoals UV-bestendigheid, wateropname en glans-en kleurdegradatie.

Het gehele assortiment is KOMO-gecertificeerd conform de BRL0814 en RL0817, en wordt door Anker Stuy Verven gegarandeerd op kwaliteit. Dit in combinatie met het door hun aangeboden garantieplan. Uniek binnen deze lijn is de ‘single piece’ toepassing, meldt Anker Stuy.

Single piece coaten is sinds 2018 een vernieuwde manier van verf appliceren op een houten element. Het samenstellen, assembling, van het kozijn vindt pas plaats na het aanbrengen van de primer en/of midcoat laag, zonder verlies van de kwaliteit van de lijmverbinding. De grote winst bij single piece coaten ontstaat, volgens de producent, in de bestaande spuit- en droogruimte, waar het mogelijk is om alleen nog maar de topcoat te appliceren. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de spuit- en droogruimte en kan de capaciteit omhoog.

Hydrolux is geschikt voor alle gerenommeerde single piece productiemachines en kan geleverd worden onder KOMO keurmerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.