Actueel

Albeda verdeelt onderhoud onder drie partijen

Scholings- en contractonderwijsinstituut Albeda heeft het onderhoud aan haar 35 locaties na een Europese aanbesteding gegund aan 3 ‘prefered suppliers’: Kloet Onderhoud, Breijer en SW. Er gelden strenge kwaliteitseisen.

 

Albeda hanteerde een innovatieve Europese aanbesteding voor het vierjarig dagelijks- en planmatig onderhoud van 35 locaties in regio Rijnmond. Het doel van de aanbesteding was niet alleen om goede partners te selecteren voor het schilderwerk en glasherstel, maar ook om aantoonbaar toegevoegde waarde voor het onderwijs te bieden én gegarandeerd een scherpe prijs/kwaliteit te kunnen waarborgen gedurende een langere periode.

Albeda selecteerde nadrukkelijk op SROI (Social Return On Investment), waarbij gelet werd of de bedrijven actief zijn met het begeleiden en opleiden van jongeren.

De uitkomst was dat er een poule van bedrijven is geselecteerd in plaats van een vaste groep. In totaal zijn er vijf partijen geselecteerd. Daarvan zijn de top 3 partijen, Kloet Onderhoud, Breijer en SW, de preferred suppliers. Indien een van de drie partijen onvoldoende scoort op kwaliteit, betrouwbaarheid of capaciteit dan schuift deze partij naar de reservelijst. De twee andere partijen blijven wel allemaal betrokken bij Albeda. Zij krijgen in de periode van vier jaar kleine opdrachten toegewezen.
Amy Oerlemans van Kloet Onderhoud: ‘Kloet is erg blij met deze aanbesteding omdat er duidelijk sprake is van een level playing field. Wij zijn geselecteerd omdat wij een duidelijk profiel hebben op het gebied van Social Return. Daarnaast zijn wij geselecteerd omdat Kloet een grote groep vaste werknemers in dienst heeft die allen vakbekwaam zijn. Door deze combinatie kunnen leer- werkplekken gecreëerd worden. De bbl-leerlingen zitten daardoor niet alleen in de schoolbanken bij Albeda maar werken ook letterlijk aan het mooier maken van hun school. Hierdoor is ook in de toekomst de kwaliteit van ons vak gewaarborgd.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.