Actueel

4 Schilder^sCools fuseren

1

Per 1 januari 2016 zijn de Schilder^sCools in Rotterdam en die in Geldermalsen, Dordrecht en Amersfoort één bestuurlijke eenheid. Rotterdam fuseert met de drie andere. Daartoe hebben de besturen van de vestigingen begin december besloten.

In de afgelopen periode is het aantal fte bij Schilder^sCool Rotterdam aanzienlijk teruggebracht. Tegelijk is er in Amersfoort, door de al samenwerkende Schilder^sCools van Dordrecht en Geldermalsen, in 2014 een nieuwe Schilder^sCool opgericht.

De besturen van beide organisaties zijn nu van mening dat met een fusie het voortbestaan van alle vier de opleidingsbedrijven beter is gewaarborgd, de totale organisatie efficiënter ingericht kan worden, kosten verder teruggedrongen kunnen worden en de doelstellingen beter gerealiseerd kunnen worden.

De directie over de nieuwe Schilder^sCool, die bestuurlijk per 1 januari 2016 van kracht zal worden, en in het eerste kwartaal van 2016 ook operationeel meer handen en voeten zal krijgen, zal worden gevoerd door René Janzon. Janzon was eerder namens Breijer Schilders bestuurslid van Schilder^sCool Rotterdam en adviseerde de Rotterdamse vakopleiding bestuurlijk. De laatste maanden was hij ad-interim directeur van Schilder^sCool Dordrecht, Amersfoort, Geldermalsen.

De bedoeling is dat de nieuwe fusievakschool versneld invulligng aat geven aan de intentieverklaring die Schilder^sCool, Dé SchildersVakschool en OnderhoudNL onlangs tekenden, om tot één organisatie als OnderhoudNL Opleidingen te komen.

Naar de invulling van het takenpakket van Ad van der Geest (60), de afgelopen 24,5 jaar directeur van Schilder^sCool Rotterdam, wordt nog gekeken. Van der Geest daarover: ‘Ik doe in principe graag een stapje terug, twee kapiteins op één schip moet je niet willen. Ik blijf graag betrokken bij de vestiging en de ondernemers, leerlingen en personeel in Rotterdam.’

Op de foto: De beide bestuursvoorzitters, Egbert Roza (links, Geldermalsen/Amersfoort/Dordrecht) en Edu Willems (rechts, Rotterdam)  tekenen de intentieverklaring.

1 reactie op “4 Schilder^sCools fuseren

  1. Leen schreef:

    Prima om samen versterkt verder te gaan
    Veel succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.