Nieuws

Het zzp-pensioenfonds dat gisteren werd gepresenteerd door vier zzp-organisaties en pensioenuitvoerder APG (waaronder ZZP Nederland en zelfstandigen Bouw) kan op minder interesse rekenen dan verwacht, zegt ZZP Barometer op basis van eigen onderzoek onder 866 zzp’ers. Slechts 12,3% zou zich in 2015 willen aansluiten bij het fonds.

 

Het door ZZP Barometer genoemde percentage van 12,3% tekent schril af tegen het percentage van 60 dat de vier zzp-organisaties zelf eerder berekenden voor de zzp’ers die zeker deel zouden willen nemen aan het fonds.

 

Een op de drie zelfstandigen denkt dat het fonds voordelen biedt ten opzichte van huidige pensioenopties. ‘Veel zzp’ers regelen hun pensioen op niet-traditionele manieren, bijvoorbeeld via hun netwerk met zzp-broodfondsen of via een eigen woning’, aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer.

 

Het zzp-pensioenfonds slaat vooral aan bij zzp’ers die weinig pensioen opbouwen: de meerderheid van de zzp’ers die komend jaar maximaal 1.000 euro pensioen sparen (53%), geeft aan zich in 2015 aan te zullen sluiten bij het nieuwe initiatief. Het zzp-pensioenfonds slaat verder vooral aan in de creatieve sector: 23,3% van de zzp’ers in de kunst en cultuur geeft aan zich te zullen aansluiten in 2015. Ervaren ondernemers hebben minder interesse: 9,4% van hen wil zich aansluiten in 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.