Nieuwe poedercoatings met antibacteriële eigenschappen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe poedercoatings met antibacteriële eigenschappen


De toegenomen vraag naar hygiënebevorderende producten in de huidige coronacrisis heeft ertoe geleid dat AkzoNobel versneld de Interpon-poedercoatings met antibacteriële eigenschappen op de markt brengt.

Nu hygiëne op ieders agenda staat, betekent de extra functionaliteit die de BioCote antibacteriële technologie biedt, dat diverse onderdelen van het interieur van gebouwen beter beschermd kunnen worden tegen microben zoals bacteriën en schimmels, stelt AkzoNobel.

De verbeterde coating Interpon D AM – het eerste product in zijn soort in het architecturale segment van AkzoNobel – kan worden gebruikt op verschillende inpandige oppervlakken, zoals raamkozijnen, plafondtegels, metalen kantoorscheidingen, metalen deuren en liftdeuren.

Het is een vervolg op de lancering van het antibacteriële Interpon AM-assortiment van vorig jaar, dat doorgaans wordt gebruikt op oppervlakken in omgevingen waar hygiëne uiterst belangrijk is, zoals ziekenhuizen, klinieken, kleedkamers, scholen en openbaar vervoer.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Jennifer Collier, Partner Development Manager BioCote, zegt: “De integratie van onze antibacteriële technologie in architecturale poedercoatings zorgt voor een hygiënischer omgeving door tot wel 99 procent van de microben op behandelde oppervlakken te verminderen. De BioCote technologie maakt het makkelijker om een oppervlak hygiënisch schoon te houden, wat betekent dat de oppervlakken met producten uit de Interpon D AM-serie langer fris en schoon blijven.”


Deel via:

2 reacties

 • Klaas de Wit

  Werelds eerste anti-bacteriële poeder coating werd door Sonneborn & Riek in 2002 al in de markt gebracht.
  ATOFINA had het Europese patent 1 287 084 A (PCT WO 01/90259),
  met een niet verkrijtend polyamide poeder.
  DuPont Alesta® AM antimicrobiële poedercoatings werden in 2006 gelanceerd . Toen was men al bezorgdheid over de stijging van het aantal bacteriële infecties, met name met de toenemende aanwezigheid van stammen die resistent zijn tegen antibiotica, zoals MRSA.
  Het artikel ‘Preparation and the antioxidant and antibacterial activities of urushiol powders (YPUOH)’ van S. Jeong, D. Kim en J. Seo in Progress in Organic Coatings (77) ’14 nr. 5 May ISSN 0300-9440, p. 981-987 laat zien dat een uitstekende anti-microbacterieel antiseptische en insectenwerende eigenschappen verkrijgende poedercoating is te realiseren met natuurlijke grondstoffen zoals met het sap van Rhus vernicifera dit latexmateriaal bestaat voor 60-70% fenolderivaten (urushiol) en verder uit ongeveer 20% water, plantengom inclusief 5-7% sacchariden, 2-5% in water onoplosbare glycoproteïnen en 0,1% laccase-enzym.

 • Klaas de Wit

  In 2005 kwam Journal für Oberflächentechnik nr. 5 (pag. 38-30) met een artikel van W. Greiner (firma Freilacke) ‘Antibacterielle Pulverbeschichting’ waarvan de werking van het poeder berust(e) op
  nan-zilverionen gebonden in glaspartikeltjes, die bij geringe luchtvochtigheid vrijkomen.
  Het poeder is getest op de bacteriën Escherichia coli en Staphylococcus
  aureus met de norm JIS Z 2801 (Japans).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Tegemoetkomingsregeling flexwerkers langer open

Riwal en JLG vieren 25-jarig dealerschap

Eerste noodpakket bereikte 3 miljoen werkenden

‘Black Lives Matter’ voor Trump Tower geschilderd

Zorg OnderhoudNL-leden over omzet en werkgelegenheid


Naar archief >