Actueel

Nieuwe groep zij-instromers gestart

3
De groep zij-instromers aan het werk bij Chalet Ockenburg met links instructeur Peter Berkelaar en in het midden Gertraud Czekitz, directeur Schildersvakopleiding Rijswijk (foto Annet Delfgaauw).

Afgelopen weken werkt een groep zij-instromers van Faber en Opstap in samenwerking met Schildersvakopleiding Rijswijk aan de renovatie van het clubhuis van de scouting in Den Haag.

Het gaat om een gevarieerde groep zij-instromers die, na een intake-gesprek bij Faber en Opstap Personeelsdiensten, geschikt zijn bevonden voor een opleiding in de schildersbedrijfstak.

Speciaal traject

De acht leerlingen volgen het speciale zij-instroomtraject dat maximaal 38 dagen loopt. Ze krijgen, met behoud van hun uitkering, bij Schildersvakopleiding Rijswijk les in vijf modules, te weten, ‘Basisvaardigheden’, ‘Basiskennis materialen’, ‘VCA’ en ‘Schilderen op hout/metaal en steenachtige ondergronden’. Na goed doorlopen van dit traject krijgen de leerlingen een baan aangeboden bij Faber of Opstap Personeelsdiensten, of kunnen zij ervoor kiezen om verder te leren en de volledige opleiding op niveau 2 te gaan doen.

Praktijkervaring

Om praktijkervaring op te kunnen doen, zijn zij momenteel onder begeleiding van instructeur Peter Berkelaar, aan het werk op landgoed Ockenburg. Het gaat om het buitenschilderwerk aan het clubhuis van Stichting Scouting De Rimboejagers.

3 reacties op “Nieuwe groep zij-instromers gestart

 1. Kwadro schreef:

  Wouw,
  Binnen 38 dagen schilder……..

 2. Kwadro schreef:

  Knap hoor……

 3. Harry-P schreef:

  Is er ook een opleiding voor piloot in 38 dagen , meld ik me graag voor aan .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.