Actueel

Nationale Renovatie- en Transformatiedag

Bouwactiviteiten in het renovatieproject De Hoogte.Op 27 juni a.s. vindt de Nationale Renovatie- en Transformatiedag plaats in de Caballero Fabriek in Den Haag. Op deze dag, georganiseerd door  NRP (platform voor Transformatie en Renovatie) in samenwerking met Vastgoedjournaal, presenteren koplopers in circulariteit en verduurzaming de nieuwste inzichten en expertises.

Sprekers zijn onder andere Rob van Wingerden (voorzitter Raad van Bestuur Koninklijke BAM Groep) en Vincent Gruis, professor of Housing Management, Delft University of Technology.

Aan het einde van de dag wordt de NRP Gulden Feniks 2018 uitgereikt; dé prijs voor Nederlands beste renovaties, transformaties en gebiedstransformaties die zowel maatschappelijke als economische toegevoegd waarde hebben gerealiseerd, zonder de esthetiek van de opgave uit het oog te verliezen.

Anne Luijten, directeur van NRP: “We willen geïnteresseerden tijdens deze dag laten profiteren van praktijkkennis en handvatten geven hoe zij urgente thema’s kunnen toepassen in hun eigen bedrijfspraktijk. We zien dat de markt meegaat onder druk van regelgeving én vraag van gebruikers. Toch staat een circulaire aanpak, waarbij afval in principe niet meer bestaat en gebouwen, gebouwdelen en materialen worden hergebruikt, nog in de kinderschoenen. En dat terwijl de beweging van lineair naar circulair in potentie de gehele bouwketen zoals we die nu kennen omver zal schoppen.”

Tijdens de dag wordt ingegaan op vragen als: Wat zijn de consequenties van deze beweging van lineair naar circulair? Welke businessmodellen horen hierbij en om welke innovaties in de markt vraagt die? Welke nieuwe samenwerkingen zullen ontstaan en wat zijn de juridische consequenties? Ook aan de technische kant kunnen ontstaan de komende jaren veel nieuwe mogelijkheden. Anne Luijten: “Dit vraagt om een nieuwe kijk op bestaande rollen, normeringen, financieringen en samenwerkingen.”

Gulden Feniks

De Gulden Feniks award.

De dag wordt afgesloten met de feestelijke uitreiking van De Gulden Feniks, de ‘Oscars’ van de Nederlandse bouwwereld die ook dit jaar weer een keur aan inspirerende nominaties en projecten heeft opgeleverd. Een jury onder voorzitterschap van Geurt van Randeraat koos de volgende kanshebbers voor de award:

GEBIEDSTRANSFORMATIE
– Aalmarkt (Leiden)
– De Kloostertuin (Nijmegen)

 TRANSFORMATIE

– Blokhuispoort (Leeuwarden)
– Pakhuismeesteren (Rotterdam)

RENOVATIE

– Aireywoningen (Amsterdam)
– PPS Bezuidenhoutseweg (Den Haag)
– Musis Sacrum (Arnhem)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.