Actueel

MKB vaker gehoord bij regelgeving

Het kabinet houdt bij regelgeving en beleidsuitvoering steeds beter rekening met kleinere ondernemers en ziet het midden- en kleinbedrijf vaker als norm. Dat meldt MKB Nederland. De ondernemersorganisatie waarschuwt ook: ‘we zijn er nog niet’.

Onder meer de MKB-toets, waarbij ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf al in een vroeg stadium meepraten over nieuwe wetten die voor hen grote gevolgen kunnen hebben, zorgt ervoor dat de regeldruk binnen de perken blijft. Deze aanpak leidt tot nieuwe inzichten bij beleidsmakers.

MKB-Nederland is daarom blij dat ‘veel’ gemeentebesturen hebben gereageerd op de oproep om ook lokaal een MKB-toets te introduceren. De organisatie beschouwt dit als een uitgelezen kans de lokale economie te versterken en de samenwerking met het bedrijfsleven te verbeteren. MKB Nederland vindt daarom dat nóg meer gemeenten mee moeten doen.

Een heus Dashboard – een centrale plek om maatregelen als de MKB-toets en de Maatwerkaanpak inzichtelijk te maken – moet dit najaar gereed zijn. Zo kunnen ondernemers eenvoudig inzien waar in de bedrijfsvoering ‘verlichting’ is gebracht of belastende regelgeving is voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.