Met hoogwerker bij moeder op 'visite' • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Met hoogwerker bij moeder op ‘visite’


Hoogwerkerverkoper en -verhuurder Riwal kreeg een bijzonder verzoek van Cor de Graag die - in deze coronacrisis - graag zijn moeder in verpleeghuis Crabbehoven te Dordrecht wilde zien en spreken vanuit een hoogwerker.

Riwal , dat onder andere zeer actief is in de schildersmarkt, wilde hier graag aan meewerken, mits voldaan kon worden aan de veiligheids- en coronamaatregelen.

Om het bezoek mogelijk te maken ging een Riwal-medewerker eerst naar de locatie om  een opname van de omgeving uit te voeren, waarna vervolgens een TRA (Taak Risico Analyse) is gemaakt, zodat tijdens het bezoek voldaan kon worden aan alle veiligheids- en coronamaatregelen.

Een schaarhoogwerker met een werkbak van minimaal 2,5 meter lang, zorgde er voor dat een medewerker van Riwal (die vanuit de werkbak de hoogwerker bediende) en de bezoeker de gepaste afstand van 1,5 meter konden houden. Zo ging het duo de lucht in en kon De Graag zijn moeder vanuit de hoogwerker van nabij zien en spreken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is Foto-Crabbehoven.ashx

“Binnen Riwal waren we al aan het nadenken over hoe we mensen in deze tijden op efficiënte en veilige wijze kunnen helpen. Het verzoek van Cor de Graag kwam precies op het juiste moment. We vinden het fijn dat we in deze tijd enige verlichting kunnen bieden en zijn inmiddels al door verschillende verzorgingstehuizen benaderd. We staan open voor deze verzoeken, maar alleen als het binnen de mogelijkheden past, waarbij we de veiligheid van alle betrokkenen kunnen garanderen. Dat is onze hoogste prioriteit”, aldus Glenn Verburg, algemeen directeur van Riwal Hoogwerkers.

Bekijk hier een filmpje van het bezoek van De Graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Inspectie: we handhaven op coronaregels

Werkgever mag medewerkers niet temperaturen

Mondkapjes en quarantaine toegevoegd aan coronaprotocol

Adaptics test schilders thuis (en snel) op corona

Ondernemersorganisaties: ‘Help een tweede lockdown voorkomen’


Naar archief >