Actueel

Rigo doet mee aan Week van Industriecultuur

Rigo Verffabriek biedt geïnteresseerden op 24 en 25 oktober (10.00-14.30 uur) de mogelijkheid een kijkje in het bedrijf te komen nemen. Dit gebeurt in het kader van de Week van de Industriecultuur in en rond IJmuiden.

In de Week van de Industriecultuur krijgen bezoekers een verrassende mix van muziek, dans, theater en hedendaagse industriële bedrijvigheid geboden in en rond IJmuiden. Een combinatie die, volgens de organiserende stichting Industriecultuur Noordzeekanaalgebied, in het DNA zit van deze regio zit.

Tijdens de herfstvakantie vinden er uiteenlopende voorstellingen en rondleidingen plaats in de stoere en soms rauwe gebieden langs de industriële levensader van dit gebied: het Noordzeekanaal.

Rigo Verffabriek laat bezoekers zien hoe je moderne verf maakt en wat hier bij komt kijken. De naam Rigo is afgeleid van Gonda Ris, de vrouw van oprichter Henk van Westerhoven. Samen begonnen ze in 1938 de Verf Manufactorij RiGo. Met de verfkennis van Henk, de ondernemerszin van Gonda en een gezamenlijke eigenwijsheid, onderscheidden ze zich al snel met slimme, eigentijdse producten.

Dit IJmuidense bedrijf is inmiddels in handen van de derde generatie en legt de focus op kwaliteit en duurzaamheid. De minimale leeftijd voor deelname aan Rigo is 12 jaar.

Een ander bedrijf uit de onderhoudssector dat meedoet aan de Week van de Industriecultuur is Montarent uit Beverwijk, leverancier van glasrobots en torenkranen. Op 22 oktober is het publiek er welkom van 10.00 tot 11.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.