Ga naar hoofdinhoud

Meesterschilder spuit gradiënts in Kunstmuseum (video)


Spuiten met verf in een museum stuit op nogal wat weerstand. Maar de art-director van Mode in Kleur, de tentoonstelling in het Kunstmuseum in Den Haag die vorige week opende, wilde het toch. Omdat Tom en Frank iets bijzonders kunnen.

Het oog moet zijn best doen op deze bijzondere tentoonstelling. Dat is de bedoeling van de art-direction. Werken moest zeker ook de camera van SchildersVAKTV. Want de tentoonstelling in Den Haag, die gaat over kleurgebruik in mode, zowel in voorbije eeuwen als in recente haute couture, wordt belicht met lampen in verschillende kleuren, gedempt licht en het licht dat van de gekleurde wanden terugkaatst. Twee ruimten van de vijftien die meedoen in deze tentoonstelling (waaronder de grootste) zinderen helemaal van licht en kleur. Ze zijn gespoten door Tom Visser van PYO Meesterschilders, en Frank Buijtendorp. In deze video legt Visser uit wat ze in deze ruimten moesten zien te bereiken.

Eerder spoten Visser en Buijtendorp al de tentoontstelling over de schilder Caravaggio en zijn volgelingen in het Utrechtse Centraal Museum. Ook daar maakte SchildersVAKTV een reportage van. Buijtendorp legt daarin uit hoe het speciale hulpstuk werkt dat de schilders bedachten om volgens een strakke lijn in de juiste hoek spuitverf te vernevelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Video | Meesterschilder met ongebruikelijke habitat

Verfspuiten in de praktijk

Beter leren spuiten in één dag

Schilder spuit eend met 1k-lak (video)

FNV start enquête over veilig verfspuiten


Naar archief >