Ga naar hoofdinhoud

Maiskolf publiekslieveling jaarlijkse tankprijs


Deze watertank in Rochester, Minnesota, is via online stemmen door het publiek uitgeroepen tot de winnaar van de jaarlijkse Tank of the Year-verkiezing. Bij die wedstrijd gaat het om de mooiste of meest bijzondere schildering op een watertank van Noord-Amerika.

De verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door Tnemec, een leverancier van protective coatings, gespecialiseerd in dit soort objecten. Watertanks en -torens komen nog heel veel voor in de Verenigde Staten, wat alleen al mag blijken uit de circa 300 aanmeldingen uit Canada en de Verenigde Staten die de verfleverancier dit jaar mocht ontvangen. De publiekslieveling strijdt met 12 andere finalisten om de titel Tank of the Year, die komende vrijdag (Amerikaanse tijd) op deze website wordt bekend gemaakt.

De website PaintSquareNews weet te melden dat de maiskolfvormige watertank die in 1931 werd gebouwd voor de watervoorziening van een fabrieksterrein een tijd buiten gebruik is geweest en nu is opgeknapt. De tank kan maar liefst ruim 189.000 liter water bevatten (50.000 gallon). Het fabrieksterrein wordt nieuw ontwikkeld en daarom moest de watertank voor ca 2,2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) van binnen en van buiten worden hersteld en gecoat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


NSVP-winnaar Witteveen: ‘Pa, deze is voor jou’

Volgende week livestream, nu al 3612 stemmen

Uitreiking Nationale SchildersVakprijs 1 december via livestream

Al ruim 2000 stemmen uitgebracht op NSVP-projecten

Stembussen open voor het beste schilderwerk van het jaar


Naar archief >