Actueel

Locatiescan toont aantrekkelijke vestigingsplaats

De nieuwe locatiescan van de Kamer van Koophandel (KvK) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt het voor ondernemers gemakkelijker om zich te oriënteren op een aantrekkelijke vestigingsplaats.

Online kan een ondernemer snel en makkelijk, 24/7 cijfers opvragen over de bevolking en de concurrentie in een bepaald gebied. Ook kan hij mogelijke vestigingsplaatsen met elkaar vergelijken, stelt de KvK. Hij kan de locatiescan gebruiken voor bijvoorbeeld een financierings- of ondernemingsplan. De bevolkingsgegevens komen van het CBS en de data over ondernemingen van de KvK.

Rapport

De locatiescan brengt de beoogde vestigingsgemeente of –wijk  in kaart in de vorm van een rapport dat de aanvrager binnen enkele minuten per e-mail ontvangt. De gegevens van het beoogde gebied worden afgezet tegen het Nederlands gemiddelde. De volgende gegevens staan in het rapport:

  • aantal inwoners (inclusief leeftijd, geslacht, samenstelling huishoudens en inkomen),
  • herkomst van inwoners,
  • aantal branchegenoten (inclusief starters en stoppers),
  • overlevingskansen van ondernemingen na 1 tot 5 jaar gebaseerd op historische gegevens,
  • aantal mogelijke zakelijke klanten.

De locatiescan geeft inzichten in, maar geen adviezen over vestigingsplaatsen, beandrukt de KvK. De locatiescan is een eerste oriëntatie voor ondernemers. In het verleden konden ondernemers zich op mogelijke vestigingsplekken oriënteren door te zoeken in informatie over branches die de KvK via het ondernemersplein.nl aanbood.

De locatiescan is in de afgelopen maanden getest. Ruim 1.700 scans zijn inmiddels gedownload. Negentig procent van de gebruikers is positief over de scan, aldus de KvK. De locatiescan is nog tot 1 mei nog gratis uit te proberen en vanaf  1 mei kost de locatiescan € 10,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.