Lesmateriaal voor beroepenwedstrijden • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Lesmateriaal voor beroepenwedstrijden


Savantis komt met lesmateriaal dat speciaal is toegesneden op studenten die zich voorbereiden op de beroepenwedstrijden. De onderwijsontwikkelaar presenteert ‘Keuzedeel K0877 Persoonlijk profileren’ op 5 maart tijdens Skills The Finals in Leeuwarden, waar ook ’s lands beste junior-schilders het tegen elkaar opnemen.

NK-deelnemer Job Budding aan het werk

De organisator van dit evenement, WorldSkills Netherlands, heeft meegeholpen de module vorm en inhoud te geven. ‘Om jezelf op de kaart te kunnen zetten is het niet alleen belangrijk dat je goed bent in je vak, je moet jezelf ook kunnen presenteren en omgaan met tijdsdruk’, schrijft Savantis op zijn website. ‘Je kunt het keuzedeel ook helemaal doorlopen als je niet verder komt dan de voorrondes of uiteindelijk toch niet meedoet aan een beroepenwedstrijd. Zo kun je je ook los van de beroepenwedstrijden profileren.’

Het lesboek behandelt theorie en oefenvragen over onderwerpen als drijfveren, karaktereigenschappen en kwaliteiten. Maar ook het bijhouden van vaktrends en -ontwikkelingen en zogeheten 21ste eeuwse-vaardigheden om succesvol te zijn komen aan bod. Met oefenvragen kunnen studenten checken of ze de stof hebben begrepen. Vervolgens gaan zij aan de slag met het praktijkgedeelte: onderzoek naar motieven en kwaliteiten en oefenen met vakvaardigheden – aan de hand van oude wedstrijdopdrachten van WorldSkills Netherlands – en algemene vaardigheden.

‘Keuzedeel K0877 Persoonlijk profileren’ is geschreven op 2F-niveau, bevat veel afbeeldingen, heeft grote letters en is daarmee ook geschikt voor dyslectische studenten. Savantis levert op aanvraag een bijpassend (school)examen in het docentpakket.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Amy Bishop ziet af van EK schilderen

SchildersVAKTV | Finalisten tonen hoog niveau

Schilderskampioen Amy gaat voor internationaal succes

We hebben een winnaar… Amy Bishop!

Uitblinken op millimeterniveau


Naar archief >