Actueel

Leerling krijgt smartengeld na val van trap

1

Een leerling-stukadoor die na drie dagen van een trap viel en zijn rug brak, krijgt 15.000 euro schadevergoeding van zijn werkgever. Dat meldt het letselschadebureau dat de vergoeding regelde.

De 33-jarige was net begonnen aan een werkervaringsplaats bij een stukadoorsbedrijf. Een van zijn eerste klussen was het afplakken van een kamer in een particuliere woning in Ootmarsum, zodat daar de wanden konden worden gespackt.

Aluminium trap

De onfortuinlijke leerling gebruikte daarvoor een aluminium trap van 2,5 meter. Maar toen hij daar op stond, brak het scharnier. De trap klapte uit elkaar en de man viel plat op zijn rug op de betonnen vloer.

Omdat hij niet wilde ‘piepen’, heeft hij nog even doorgewerkt, maar toen hij zich ’s middags met hevige pijn bij de huisarts meldde, stuurde die hem meteen door naar het ziekenhuis, waar hij twee nachten moest blijven.

Letselschade

Zijn toenmalige werkgever informeerde destijds via WhatsApp hoe het ermee ging, maar liet de man daarna weten dat hij niet terug hoefde te komen. De Arbeidsinspectie werd niet ingeschakeld na het bedrijfsongeluk.
Na tussenkomst van letselschadebureau JBL&G uit Amsterdam keerde ASR Verzekeringen namens het stukadoorsbedrijf 15.000 euro schadevergoeding en smartengeld uit.

 

1 reactie op “Leerling krijgt smartengeld na val van trap

  1. Nico van de Seijp schreef:

    schandalig dat een werkgever iemand op karwei stuurt met ondeugdelijk klimmateriaal en dan nog doodzwijgen komt ie er nog genadig van af!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.