Lagere winst AkzoNobel door coronacrisis • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Lagere winst AkzoNobel door coronacrisis


Verffabrikant AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal een veel lagere winst behaald door de coronacrisis. Door de crisis stond vooral de vraag naar lakken vanuit de auto-industrie en luchtvaartsector sterk onder druk, maar ook decoratieve verf werd minder verkocht.

De nettowinst bedroeg 129 miljoen euro tegen 231 miljoen euro een jaar eerder. AkzoNobel maakte vorige week al bekend dat de omzet met 19 procent was gedaald tot bijna 2 miljard euro. Volgens AkzoNobel nam de tegenwind door de virusuitbraak in de loop van het afgelopen kwartaal wel steeds meer af.

Om de crisis te weerstaan sneed het bedrijf in de kosten. De totale kostenbesparingen kwamen uit op 116 miljoen euro, waarvan 38 miljoen euro structureel. AkzoNobel verwacht dat de crisis ook in de tweede helft van dit jaar een impact zal hebben, maar stelt dat dit verschillend is per regio en segment. Het concern denkt in de tweede jaarhelft wel te kunnen profiteren van de lagere grondstofkosten.

“Ik ben bijzonder trots op onze teams wereldwijd, die zich zijn blijven concentreren op de dienstverlening aan onze klanten. Ze zijn erin geslaagd een blijvend veerkrachtig resultaat neer te zetten en tegelijkertijd hulp te bieden aan veel gemeenschappen die door de pandemie zijn getroffen”, zegt CEO Thierry Vanlancker van AkzoNobel (foto).


Lees hier het rapport voor het tweede kwartaal.

Bron: ANPDeel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Safety&Health@Work in Rotterdam Ahoy

RI&E-webinars van OnderhoudNL speciaal voor kleinbedrijf

FNV strijdt om eindejaarsuitkering Venko

Marrumse verffabrikant heet nu NelfKoopmans

Glasstec 2020 gaat geheel virtueel


Naar archief >