Laatste tijdvak voor SLIM-subsidie geopend • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Laatste tijdvak voor SLIM-subsidie geopend


Op 1 september is het laatste tijdvak in 2021 voor de SLIM-subsidie geopend. Van 1 t/m 30 september 2021 kunnen mkb-ondernemers hun subsidieaanvraag indienen om een leerrijke werkomgeving te creëren binnen hun bedrijf.

Deze subsidie kunnen mkb-ondernemingen inzetten voor initiatieven om leren en ontwikkelen op de werkvloer te stimuleren.

De afgelopen 1,5 jaar waren – door de coronapandemie – intensief voor veel mkb-ondernemers. Het is, volgens de overheid, belangrijk te blijven investeren in scholing en ontwikkeling.

Mkb-ondernemers die investeren in de ontwikkeling van hun mensen, zorgen ervoor dat hun bedrijf in de toekomst blijft draaien. Bovendien staan werknemers die aan de slag gaan met leren en ontwikkelen sterker in de steeds veranderende arbeidsmarkt.

Inzet SLIM-regeling

Mkb-ondernemers kunnen via de regeling maximaal €24.999 subsidie aanvragen voor acties gericht op het opleiden en ontwikkelen van hun werknemers. Hieronder verstaan we:

  • doorlichting van de onderneming, zodat er een opleidings- en ontwikkelplan opgesteld kan worden;
  • loopbaan- en ontwikkeladviezen met behulp van loopbaanadviseurs;
  • een methode in de onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk;
  • aanbieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg. Wanneer een mkb-werkgever een praktijkleerplaats biedt voor (delen) van een mbo-opleiding in de derde leerweg, dan kan hij hiervoor een tegemoetkoming krijgen. Deze derde leerweg is een kans voor volwassenen met werkervaring, werkzoekenden of juist werknemers die aan de slag willen met een carrièreswitch.

Meer informatie over de verschillende activiteiten waar je subsidie voor kunt aanvragen, vind je in de menukaart. Bekijk via deze link het stappenplan om de SLIM-subsidie aan te vragen.

Aanvragen subsidie

Het tijdvak voor het aanvragen van de SLIM-subsidie is in september geopend voor mkb-ondernemingen. Mkb-ondernemingen hebben niet meer dan 250 werknemers in dienst en een jaaromzet die lager is dan €50 miljoen.

Om de subsidie aan te vragen, is het belangrijk je als bedrijf als aanvrager te registreren. Dat kan op het e-portaal van Uitvoering van Beleid. Hier kan je vervolgens ook je aanvraag indienen.

Meer informatie over een leven lang ontwikkelen, het aanvragen van de SLIM-subsidie én ervaringen van andere mkb-ondernemers vind je op Slimwerkgeven.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Overheid werpt eerste reddingsboei naar ondernemers

Verzekeringspakket als antwoord op politieke belofte

1000 ondernemers met financiële problemen geholpen

Koningin Máxima op Ondernemersdag


Naar archief >