Kwasten en rollers vliegen bouwmarkten uit • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Kwasten en rollers vliegen bouwmarkten uit


Dat veel professionele schilders het ondanks corona nog steeds druk hebben, is bekend. Maar ook particulieren zijn massaal aan het schilderen geslagen. Dat leidt tot lege schappen in bouwmarkten, met name op de verfafdeling, meldt RTL Nieuws.

Al in de derde week van maart, kort nadat het coronavirus hard toesloeg, boekten bouwmarkten vijftig procent meer omzet dan dezelfde periode een jaar eerder. Over de hele maand maart werd een kwart meer omzet behaald.

Bouwmarkten blijven een toename signaleren in het aantal verkopen en bezoeken. Veel filialen kampen met tekorten. Het gaat daarbij vooral om producten die het sowieso al goed doen in deze tijd van het jaar: tuinartikelen, hout- en bouwmaterialen en verfbenodigdheden zoals kwasten, rollers, bakjes en schuurpapier.

‘De omloopsnelheden van deze producten zijn groot’, tekent RTL Nieuws op uit de mond van Desiree Schelle. Zij is woordvoerder van Intergamma, het moederbedrijf van de 350 Nederlandse doe-het-zelfwinkels van Gamma en Karwei. ‘Verven blijft de meest toegankelijke klus en mensen kijken in deze tijden toch net wat meer naar hun huis. Maar dat de vraag zo zou toenemen, heeft niemand kunnen voorzien.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Klusmarkt groeit met 1,3 miljard euro


Naar archief >