Ga naar hoofdinhoud

Koninklijk paar aan de kwast voor NLdoet


Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima stonden afgelopen vrijdag aan de kwast in Zoetermeer, waar ze - in het kader van NLdoet - vrijwilligerswerk deden in Wijktuin Noordhove van Stichting Piezo.

Samen met andere vrijwilligers zette het koninklijk paar onder andere tuinmeubelen opnieuw in de verf (zie foto’s).

Wijktuin Noordhove is een sociale groente- en bloementuin waar mensen van verschillende achtergronden met elkaar in de tuin werken, eenieder naar zijn vermogen, kennis en kunde.

Een belangrijk doel van de tuin is dat de opbrengst ten goede komt aan de mensen die dit hard kunnen gebruiken. Zij kunnen in het teeltseizoen (mei-oktober) gratis of tegen een kleine vergoeding gebruik maken van de opbrengst.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vond dit jaar voor de negentiende keer plaats. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart kon iedereen op zo’n 6.690 plekken in Nederland op een laagdrempelige manier kennismaken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe het is om iets voor een ander te betekenen.

Het Oranje Fonds is de initiator achter NLdoet. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van dit fonds en doen daarom jaarlijks mee aan de vrijwilligersdag(en).

Foto’s: Oranje Fonds / Patrick van Katwijk


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Interesse in schildersvak lijkt te stijgen

Climate Proof kozijn: slechts één keer in de 25 jaar schilderen

Verfvlek van PPG-stakingen spreidt zich uit

Video | Op de MONUMENT-beurs in Den Bosch

Medewerkers AkzoNobel zamelen ongebruikte verf in voor goede doel


Naar archief >