Koning opent Purified Metal Company • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Koning opent Purified Metal Company


Koning Willem-Alexander opent morgen, 24 september, in Delfzijl Purified Metal Company, een recyclingfabriek voor – met chroom-6 verf, asbest of andere chemicaliën – vervuild staal.

Het bedrijf ontwikkelde een milieuvriendelijke en economisch haalbare methode om vervuild staalschroot te recyclen tot hoogwaardige grondstof voor de staalindustrie.

Vervuild staal komt op grote schaal voor, onder andere in stalen sloopobjecten zoals treinwagons, chemische installaties en boorplatforms. Bij de hoge temperaturen van de staalsmelt valt asbest uiteen, wordt chroom-6 in het rookkanaal afgevangen en verbranden organische verbindingen.

Het bedrijf stimuleert het hergebruik van grondstoffen en verlaagt de CO2-uitstoot van staalproductie. De koning opent de fabriek, bekijkt het productieproces tijdens een rondgang en spreekt met medewerkers.

Purified Metal Company is een Nederlands bedrijf met een internationaal werkgebied. Ook materiaal vanuit bijvoorbeeld België en Duitsland zal worden verwerkt door deze fabriek.

De internationale ambitie van de oprichters is om wereldwijd te voorkomen dat vervuild staal op stortplaatsen belandt en kan worden verwerkt tot een schone premium grondstof. Dit willen zij bereiken door het vestigen van meerdere fabrieken wereldwijd.Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Strijd nog onbeslist na eerste aflevering SP&M-Challenge

Inspectie SZW deelt onterechte en te hoge boetes uit

Trump: grensmuur moet zwart

OnderhoudNL biedt ‘Wij werken coronaproof!’-pakket

Engels servicepunt van Onlineverf.nl


Naar archief >