Ga naar hoofdinhoud

Koning heropent provinciehuis Zuid-Holland


Koning Willem-Alexander heropent op woensdag 14 september het gerenoveerde hoofdgebouw van het provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag. Uitgangspunt voor de renovatie waren circulariteit, duurzaamheid, innovatie en transparantie.

Het hoofdgebouw is nu energieneutraal. Er is gebruik gemaakt van vernieuwende verduurzamingstechnieken en materialen zoals driedubbele beglazing, duurzame dakopbouw, energieopslag in de bodem, gevelisolatie en zonnepanelen. Koelen en verwarmen kan tot een minimum worden beperkt.

Het gebouw is zo ingericht dat het flexibel aangepast kan worden aan toekomstige technologische ontwikkelingen en behoeften. Verduurzaming en CO2-reductie zijn de norm bij toekomstig onderhoud.

Verder is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire materialen om verspilling tegen te gaan en zijn diverse elementen uit de geschiedenis van het hoofdgebouw teruggeplaatst, waaronder de deuren van de Statenzaal.

Deze vergaderruimte van de Provinciale Staten bevindt zich nu aan de kant van het Malieveld. Een grote glazen gevelwand verbindt de zaal met de omgeving.

Na de openingshandeling krijgt de Koning een rondleiding met een toelichting op de renovatie en de manier waarop de provincie met inwoners en partners samenwerkt aan maatschappelijke opgaven als de energietransitie, woningbouw en klimaatadaptatie. Na afloop spreekt de Koning met een aantal medewerkers van de provincie en projectmanagers die betrokken waren bij de renovatie.

Foto: RVD/Erwin Olaf

Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Olijslager Groep neemt Glas-LinQ over  

Schilderslonen stijgen met meer dan tien procent

Compensatieregeling eHerkenning voor ondernemers verlengd

Eén op de vijf burgers ergert zich aan vaklieden bij hen thuis

‘Afschaffing bpm-vrijstelling slecht voor ondernemer’


Naar archief >