Actueel

Kleurrijk schilderwerk in Mangrovehal

Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem opent vandaag ‘s werelds grootste mangrovehal. Op aarde verdwijnen grote stukken mangrove. Burgers’ Zoo wil hiervoor met de hal bewustwording creëren bij de bezoekers. Wijzonol leverde alle verven die voor het (kleurrijke) schilderwerk in de hal en bij de entree van het bijzondere bouwwerk werden gebruikt.

Decoratieve schilder Madelief van Wissen bracht, in nauwe samenwerking met een aantal vakgenoten, alle (kleurrijke) decoratieschilderwerk in het project aan. Mulder-Hop Schilders nam alle beits- en latexwerk op zich. Directeur Alex van Hooff koos, naar eigen zeggen, voor Wijzonol verf omdat deze fabrikant duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. “Dit sluit natuurlijk volledig aan bij onze bedrijfsfilosofie bij het natuurbehoudsproject in Belize waar onze mangrovehal op is gebaseerd. Hun kwalitatief goede producten dragen, door toepassing van herwinbare grondstoffen, bij aan een lager verbruik van fossiele grondstoffen.”

(foto’s: Gijs Vesteeg)

“Burgers’ Mangrove is dus geïnspireerd op ons natuurbehoudsproject van Burgers’ Zoo in Belize. Typisch voor huizen in Belize zijn de opvallende en felle kleuren. Blauw en geel zijn bijvoorbeeld kleuren die veelal voorkomen. Deze details hebben wij ook vertaald naar het schilderwerk bij de entree van de hal en in de hal zelf. Op die manier zullen de bezoekers zich daadwerkelijk in Belize wanen als ze door de Mangrove wandelen”, aldus van Hooff.

Morgen, 13 juli, gaat de hal open voor het publiek.

In het aanstaande augustus-nummer van Eisma’s Schildersblad leest u een uitgebreid verhaal over dit bijzondere schilderproject.

Zie hier onder live-beelden van het mangrovebos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.