Actueel

Kennisdag ‘Veilig steigergebruik’

In het kader van het 40-jarig bestaan organiseert de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB), samen met Cobouw, Arbo en de NVVK Vakgroep Bouw en Infra, op 16 mei de Kennisdag ‘Veilig steigergebruik’.

Als locatie is de Jaarbeurs Meetup in Utrecht gekozen. Tijdens de kennisdag staat veilig steigergebruik, tegen de achtergrond van de Richtlijn Steigers en de opbouwmethode voor rolsteigers, centraal.

Deze dag is bedoeld voor veiligheidskundigen, KAM-coördinatoren veiligheidsfunctionaris in de bouw of industrie en andere geïnteresseerden die dagelijks te maken hebben met (stationaire) steigers of rolsteigers.

Als onderwerpen staan voor 16 mei op het programma de nieuwe status van de Richtlijn Steigers. Vervolgens zal in afzonderlijke lezingen worden ingegaan op de voorbereidings-, uitvoerings- en gebruiksfase van steigers. Een en ander zal worden toegelicht aan de hand van praktijkcases.

Voor de rolsteiger wordt een inhoudelijke presentatie verzorgd over de nieuwe opbouwmethode voor veilig rolsteigergebruik. Ook deze presentatie zal worden afgesloten met praktijkcases.

De lezingen worden verzorgd door ervaren deskundigen op het gebied van steigerbouw en het werken met rolsteigers. Zo is Ruud Jongbloed, business development manager van Skyworks, een van de sprekers.

Volgens Skyworks bespaart hun noviteit de schilder veel tijd bij de op- en afbouw van de steiger.

De dag staat onder leiding van dagvoorzitter Thomas van Belzen, journalist van Cobouw.

Rondom de Kennisdag is de speciale website www.steigergebruik.nl gecreëerd die meer informatie geeft over lezingen en sprekers en waar bezoekers zich kunnen aanmelden voor deelname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.