Joosten verruilt AkzoNobel voor BAM • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Joosten verruilt AkzoNobel voor BAM


Ruud Joosten, Chief Operating Officer van AkzoNobel, verantwoordelijk voor de business units Paints and Coatings, wordt per 1 september CEO en voorzitter van de raad van bestuur van bouwconcern Koninklijke BAM Groep.

Hij werkte jarenlang bij AkzoNobel, waar hij tal van leidinggevende posities bekleedde. De afgelopen acht jaar was hij lid van het Executive Committee en sinds 2017 Chief Operating Officer, verantwoordelijk voor de operationele prestaties.

Joosten volgt bij BAM CEO ad interim Frans den Houter op, die doorgaat in zijn functie van CFO. Hij trad ad interim aan toen Rob van Wingerden op 15 april 2020 aan het einde van zijn termijn terugtrad. Per 1 september 2020 vormen Joosten en Den Houter samen de raad van bestuur van BAM.

De voordracht voor benoeming van Joosten als lid van de raad van bestuur in de rol van CEO en voorzitter van de raad van bestuur, voor een periode van circa vier jaar tot aan de algemene vergadering in 2024, zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan aandeelhouders op een buitengewone algemene vergadering, die wordt bijeengeroepen op maandag 24 augustus 2020. De Centrale Ondernemingsraad van BAM heeft een positief advies uitgebracht over de voordracht.


Nationale Schildersvakprijs 2020

Koninklijke BAM Groep is een bouwconcern met tien werkmaatschappijen in vijf Europese thuismarkten en in specifieke markten wereldwijd. De werkmaatschappijen van BAM zijn actief in de business lines Bouw en Vastgoed en Infra, alsmede in Publiek-private samenwerking.

BAM’s Europese thuismarkten zijn Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. Daarnaast realiseert de Groep projecten in Denemarken, Luxemburg en Zwitserland.


Harrie Noy, voorzitter van de raad van commissarissen zegt:Met Ruud Joosten dragen we een doorgewinterde en zeer effectieve bestuurder voor. Hij brengt een schat aan ervaring mee naar BAM op basis van een breed scala aan leidinggevende posities, die hij succesvol bekleedde, zowel in Nederland als daarbuiten.”

“Belangrijk voor BAM is zijn bewezen trackrecord in transformatieprogramma’s, waarmee hij organisaties verbeterde, evenals hun operationele prestaties en marges. Dit loopt als een rode draad door zijn staat van dienst. Wij waarderen zijn sterke focus op klanten en zijn nuchtere leiderschapsstijl, die goed past bij de bouwsector. We realiseren ons dat Ruud in turbulente tijden bij BAM komt. Daarom zijn we bijzonder tevreden om zo’n veelzijdige en ervaren leider als de nieuwe CEO voor onze onderneming te kunnen voordragen.”

CV
Joosten startte in 1996 bij AkzoNobel als marketingdirecteur. Hij kwam van Petrofina (het huidige PPG), waar hij zijn loopbaan in 1988 begon. Bij AkzoNobel bekleedde Joosten managementfuncties in verkoop en marketing en werd hij in 2006 directeur van Decorative Paints North and Eastern Europe.

Hij speelde een belangrijke rol bij de integratie van ICI na de overname in 2007 en verbeterde de organisatie en de winst van de Pulp and Performance Chemicals-divisie van 2011 tot 2013. In 2013 trad hij toe tot het Executive Committee en werd verantwoordelijk voor de business unit Decorative Paints.

Joosten breidde de activiteiten uit naar nieuwe groeimarkten, introduceerde een nieuw bedrijfsmodel in Europa en versterkte de focus op verkoop en marketing. Na de verkoop van de chemieactiviteiten van AkzoNobel in 2018 werd Joosten COO van de onderneming, verantwoordelijk voor de business units Paints and Coatings.

Hij speelde een belangrijke rol in het omvangrijke transformatieprogramma, resulterend in een verbeterde marge. Joosten is afgestudeerd in bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en heeft een MBA van de KU Leuven.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

SchildersVAKTV start wedstrijd voor schilders

Coating om nachtkijkers te bedriegen

Olie- en verfmaker met pensioen

Samenwerking Infinity Repair en Repair Care

Ondernemer centraal in Week van de RI&E


Naar archief >
.